Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Greg Taylor (© AFP)

Ukrajina cestu za vstřelenou branku nenašla, do Ligy A tak proklouzlo Skotsko

Skotsko se dokázalo proti Ukrajině dopracovat k bezbrankové plichtě, která mu stačila na udržení prvního místa v tabulce, a to mu zaručilo postup do nejvyšší úrovně Ligy národů. A nutno říci, že za svá vystoupení si takovou výsadu skutečně zasloužilo, neboť dohromady na své konto uzmulo solidních třináct bodů z možných osmnácti. Jeho soupeř urval o dva méně.

Domácím ve finále srazily vaz právě horší vzájemné statistiky se skotským protivníkem, který po nedávném vítězství před vlastními fanoušky zahrál v Krakově tak, jak potřeboval, a účelně a chytře bodoval s Ukrajinci také napodruhé. Už ve 2. minutě se přitom Skotové mohli ujmout vedení, to když se na bližší tyčce zjevil zcela osamocený McGinn, jenž ještě míč přistrčil svou patičkou k Adamsovi, avšak fantasticky se činil brankář Lunin. V 8. minutě si naopak utvořila svou tutovku Ukrajina, ovšem po centru Mudryka trestuhodně selhal v koncovce Jarmolenko.

Ve 22. minutě domácí zahrozili zásadně i podruhé v tomto utkání, sám na gólmana Gordona se totiž řítil Dovbyk, jeho konkurent si ale mezi třemi tyčemi dokázal poradit. Ve 35. minutě hlavičkoval z velmi nebezpečné pozice Stepanenko, nicméně kýžený prostor brány minul, a pak se v 63. minutě neprosadil ani Zabarnyj, jenž rovněž neuměl zacílit s potřebnou přesností.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele