Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 2, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Švýcarsko ani napotřetí nebodovalo, premiérovou výhru Španělska zařídil Pablo Sarabia

Náš úhlavní rival v boji o udržení nejvyšší výkonnostní kategorie nezvládl ani své třetí vystoupení v tomto ročníku Ligy národů, a pokud v nejbližší době výrazněji nezabere, tak se sestupu do Ligy B nevyhne. Nyní sehrál celkem vyrovnané utkání se Španělskem, jenomže po necelé čtvrthodině inkasoval a na pozornou defenzivu protivníka naopak nenašel žádný recept. S nulovým bodovým ziskem tedy zůstává na beznadějně poslední pozici.

Svěřenci trenéra Murata Yakina vsítili ve třech duelech jediný gól a nelichotivé skóre 1:7 si určitě za rámeček nedají. Výběr z Pyrenejského poloostrova po dvou úvodních remízách konečně zabral a s pěti body se vyhoupl na druhé místo druhé skupiny o dva body za vedoucí Portugalsko a o bod před třetí Česko. Toto čtvrteční střetnutí neoplývalo ofenzivní krásnou a k vidění v něm byly jen čtyři střelecké pokusy mezi tři tyče.

Hned první vážnější moment z 13. minuty přinesl vítěznou branku favorita. Třicetiletý záložník Pablo Sarabia využil parádní práce Marcose Llorenteho na pravé straně a po jeho finální přihrávce dokázal ze čtyř metrů usměrnit balón od poloprázdné branky. Stejný hráč opět zahrozil po necelé půlhodině hry, avšak tentokráte nevyužil zpětné nahrávky z levé strany v podání Jordiho Alby a svůj projektil z první usměrnil až na tribunu.

Domácí výběr se alespoň částečně osmělil po změně stran a svou jedinou střelu přímo na branku vyprodukoval po necelých osmi odehraných minutách druhého dějství, nicméně Shaqiri svou ranou z osmnácti metrů pálil jen doprostřed branky a našel náruč připraveného gólmana Simóna. Hosté chtěli rozhodnout o svém úspěchu v 65. minutě, ale dělovka Marcose Llorenteho z hranice pokutového území minula vzdálenější konstrukci o několik metrů.

Poslední větší možnost se zrodila necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, kdy střídající Asensio našel náruč pozorného brankáře Sommera a poté se již nic zásadního nestalo. Španělé na závěr červnového cyklu přivítají v Málaze partu okolo českého kouče Jaroslava Šilhavého, Švýcarsko se pokusí přerušit svou mizérii v Ženevě proti dominantnímu Portugalsku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele