Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 2, 1. kolo
02.06.2022 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Álvaro Morata (© AFP)

Španělsko nad Portugalci dlouho vedlo, ale hostům vyšlo střídání a berou bod

Bitva Španělů se sousedním Portugalskem skončila smírem. Enriqueho svěřence sice poslal poměrně brzy do vedení Morata, jenže po změně stran se dokázal prosadit střídající Horta.

Zápas dvou gigantů evropské kopané nabízel hodně zajímavou a dramatickou podívanou. Hvězdy jako Ferrán Torres, Soler nebo Torres s Albou na jedné straně, Cancelo, Bernardo Silva nebo Bruno Fernandes a Rafael Leão na straně druhé. Od úvodu utkání byla vidět velká snaha na Španělech, hlavně pak na mladíkovi Gavim. Ten se v poslední době ocitá v oku mediálního tornáda, ale dnes na to chtěl zapomenout.

Pro brankáře Costu si hned na úvod nachystal několik zajímavých střel a navíc se často vtělil do role playmakera. Vysouval jak Bernarda Silvu, tak o chvíli později i Sarabiu. Španělé si ale museli dávat pozor i na zadní vrátka, což jim rázně připomněl Rafael Leão. K mladému útočníkovi, jedné z největších hvězd posledního vydání italské Serii A, dostal míč Guerreiro a mladý křídelník poslal balon těsně nad!

Čisté konto jako první ztratil hostující brankář Costa. Trvalo mu to vlastně jen 25 minut, protože pak se Portugalci dopustili chyby ve středu pole a míč na kopačkách opět táhl Gavi. Skvělou nahrávkou mezi beky pak našel Sarabiu, který balon rychle vrátil před bránu. Tam si nabíhal Álvaro Morata, který už dokonal dílo zkázy.

Portugalská obrana dnes jistotou zrovna neoplývala a ve 29. minutě ji málem mohl potrestat Carlos Soler. Záložník Valencie dostal nabito od Torrese, jenže první ránu napálil do Costy a z dorážky pak poslal míč vysoko nad bránu! Do konce poločasu už ale Portugalci nic nevymysleli a navíc nechybělo mnoho, aby Sarabia z přímého volného kopu zvýšil skóre.

Portugalci potřebovali zabrat a trochu víc zlepšit dynamiku ve středu pole. Za tím účelem byl na trávník vyslán Rúben Neves. Zlepšující se výkon portugalského týmu nabídl i první větší šanci po změně stran, do níž se dostalo opět eso AC Milán, Rafael Leão. Ten si vzal míč ve vápně soupeře a nechal kolem sebe projet prvního obránce, jenže pak nenašel skulinu mezi nohama brankáře Simóna!

Leãa posléze vystřídal Ricardo Horta a tohle střídání se povedlo maximálně. Po pouhých deseti minutách na trávníku si Horta naběhl na pas do vápna a Cancelovu přesnou přihrávku poslal neomylně do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Mass

Koukám že Gaviho mámu brousí nejen Piqué ale i Enrique

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele