Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga C - skupina 4, 3. kolo
09.06.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Gruzínská reprezentace (© AFP)

Nejútočnější družstvo Ligy národů? Gruzie! Venku skolila lehce také Severní Makedonii

Letošní ročník Ligy národů má zatím hodně nečekaného lídra ofenzivních statistik. Gruzie na půdě Severní Makedonie potřetí v řadě vyhrála, usadila se na samém čele tabulky, směle míří za postupem do béčkové ligy, co je ovšem ještě překvapivější, to je jeho sumární výčet gólů za tři uplynula kola. Na kontě jich má hned dvanáct, čili nejvíce ze všech účastníků soutěže.

Severní Makedonie působila zprvu nebezpečnějším dojmem, v 17. minutě se zpoza šestnáctky snažil míč nasměrovat technicky na vzdálenější tyčku Trajkovski, o kousek ale prostor brány minul. Ve 32. minutě již Elmas střelou z voleje zaměstnal hostujícího gólmana Mamardašviliho, nicméně ten nakonec nadvakrát merunu zkrotil. Gruzínci v rámci první půle hrozili nejvíce ve 31. minutě, dělovku od Davitašviliho nicméně polapil brankář Dimitrievski.

Do druhého dějství každopádně vstoupili hosté zostra a postupně si ho vlastně celý podmanili. V 50. minutě ještě svou hlavičku neusměrnil pod břevno Chočolava, avšak o pár chvil později již přece zaúřadoval gólově Zivzivadze, jenž z blízkosti dorazil balón za brankovou čáru po pobídce zleva od Citaišviliho, kterou ještě tečoval bránící Aškovski.

V 62. minutě se Gruzie radovala z přesného zásahu ještě jednou, to když Kvaracchelia přebral balón po Kiteišvilim a ze střední vzdálenosti ho napálil na branku, přičemž Dimitrievski ho v rukavicích neudržel. A výhru ještě v 84. minutě pojistil sám Kiteišvili, po standardce využil pasu od Kvekveskiriho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele