Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 2, 6. kolo
27.09.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Morata vsítil rozhodující branku (© AFP)

Álvaro Morata zřídil Španělsku postup do Final Four, svou trefou rozhodl duel v Portugalsku

Remíza by stačila Portugalsku k postupu na závěrečný turnaj Ligy národů. A vlastně po celou dobu hry přesně takový výsledek drželo na své straně. Ovšem Španělsko nakonec dvě minuty před normální hrací dobou udeřilo díky Álvarovi Moratovi, vystřídalo tak svého pyrenejského soka na první příčce tabulky a mohlo se zaradovat z jisté účasti mezi onou čtyřkou nejlepších.

Možná se čekalo, a především pak od hostů, že se směrem dopředu budou hnát v daleko větší míře a že po vítězství, které nutně potřebovali, budou daleko tvrději šlapat. Bylo tomu vlastně naopak, Portugalci byli v prvním poločase vstřelené brance přece o něco blíže, avšak střelu ze stření vzdálenosti od Rúbena Nevese lapil gólman Unai Simón, přičemž ve 28. minutě svou hlavičku neusměrnil mezi tři tyče Rúben Dias. O pět minut později se musel Unai Simón činit vůči zakončení Dioga Joty, který si ve vápně popostrčil balón blíže do středu tak, aby byl v co nejideálnějším palebném postavení, nicméně ani on na hbitého soupeře v rukavicích nevyzrál. A ve 37. minutě se ještě osmělil Bruno Fernandes, jenž zacílil jen těsně vedle hostující brány.

Jestliže někdo mohl očekávat, že Španělé po přestávce zaznamenají výrazné zlepšení, hlavně se co se týče ofenzivního podnikání, mýlil se. I nadále výběr La Roja působil hodně mdle, ve 47. minutě přitom mohl být rád, že má v kádru právě Unaie Simóna, který zlikvidoval tutovku Cristiana Ronaldo, jehož parádně uvolňoval Diogo Jota. Čím více se blížil konec utkání, tím více Portugalsko ustupovalo od svých útočných výpadů a soustředilo se především na bránění postupového výsledku, hosté přitom kousali sporadicky. Nakonec však A Selecao pocítilo, jak produktivní jeho rival umí být. V 88. minutě totiž zařizoval jedinou trefu tohoto střetu Álvaro Morata, který se před brankou ocitl včas a na správném místě poté, co mu Nico Williams míč sklepnul do vyložené pozice, a velmi umně se tak popasoval s jaksi prudším pasem Carvajala.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
FOKER

0:0

Reagovat
deporpepa

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele