Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 1, 1. kolo
08.06.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Viktor Cyhankov (© AFP)

Zase nic, Irsko v Lize národů dál strádá. S Ukrajinou doma padlo, rozhodl Cyhankov

Ukrajina se po neúspěšné baráži o postup na světový šampionát dokázala vzchopit a úvodní mač Ligy národů zvládla zásluhou jediné branky Viktora Cyhankova. Irsko naopak protáhlo svou nevalnou sérii v rámci této soutěže a na historicky první vítězství v ní čeká již dvanáct zápasů v řadě. Reputaci po nečekaném nezdaru na půdě Arménie si tak rozhodně nenapravilo.

Irsko možná v samotném úvodu působilo o něco aktivněji, postupně se ovšem začala Ukrajina čím dál více osmělovat a ve finále byla nebezpečnějším mužstvem ona. V 17. minutě se ještě Mykolenkova střela neujala, přece jenom nepatřila mezi nejpřesnější, ve 30. minutě již ovšem Zubkov zakončením ze střední vzdálenosti prověřil schopnosti gólmana Kellehera, jenž musel balón schovat do své náruče. A ve 37. minutě již domácí muž v rukavicích kapituloval, když se z halfvoleje opřel do míče Kačaraba a nasměroval ho obloučkem ukázkově do sítě. Jenže tahle jeho výstavní trefa nakonec nebyla uznána pro předchozí ofsajd, v tom se zjevil Dovbyk.

Ukrajinci se tedy o změnu průběžného skóre do přestávky nepostarali, nemuseli však nikterak smutnit, poněvadž takový počin zvládli jenom krátce po změně stran. Cyhankov byl na hřišti po svém střídání sotva pár desítek sekund, jal se rozehrát standardku zleva, svůj pas poslal do pokutového území, odkud se meruna odrazila od země, nikým tečovaná, na vzdálenější tyčku. Domácí si vytvořili největší možnost na vyrovnání v 79. minutě, tvrdě na bránu hlavičkoval Duffy, nicméně pozorný brankář Lunin stačil jeho pokus reflexivně vyrazit do břevna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele