Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 2. kolo
07.06.2022 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Joel Pohjanpalo (© AFP)

Finsko zaslouženě skolilo Černou Horu, výhru mu zařizoval Pohjanpalo

V prvním klání tohoto ročníku Ligy národů ztratilo Finsko výhru nad Bosnou a Hercegovinou v samotném závěru, teď mu již ovšem tříbodový výsledek mezi prsty neunikl. Parádní výkon odvedl hlavně Joel Pohjanpalo, který zaznamenal v prvním dějství oba přesné zásahy tohoto souboje. Černá Hora po úvodním skalpu Rumunska naopak spokojená být rozhodně nemůže.

Během první půlhodiny se oba celky v podstatě nepropracovaly do nějaké vyloženější šance. Ve 2. minutě vystřelil nepřesně Djuranovič, Finsko se snažilo o změnu bezbrankového stavu v 9. minutě, ani Jensen nicméně neseřídil svoje mířidla správně. Ve 31. minutě se každopádně Finové dostali do vedení a, v kontextu momentů předchozích, vlastně z ničeho nic. Předvedli za šestnáctkou moc povedenou kombinaci, ve vápně následně Pukki předložil balón na zcela volného Pohjanpala do brankového území, jemuž stačilo už jenom skórovat do odkryté brány.

Sotva se přitom Černá Hora oklepala z tohoto inkasování, už ve 38. minutě zaúřadoval gólově její soupeř ještě jednou. Tentokráte domácím vyšla standardní situace, Lingman svým pasem z pravé strany vyhledal sbíhajícího si Pohjanpala, jenž ve skluzu nasměroval merunu za záda gólmana Petkoviče. Marně se hosté po obrátce snažili najít cestu za vyrovnáním. Možná snad pouze Tomaševič mohl v 71. minutě zareagovat, jenže jeho hlavičku lapil brankář Hradecky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele