Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga B - skupina 3, 1. kolo
04.06.2022 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Smail Prevljak (© AFP)

Bosna a Hercegovina vydřela ve Finsku aspoň remízu

Jenom pár měsíců poté, co oba mančafty neúspěšně usilovaly v kvalifikaci na MS v roce 2022 o postup v jedné skupině, na sebe narazily v rámci Ligy národů. A podobně jako v roce 2021 se i nyní konalo dost vyrovnané měření sil, které nabídlo dva přesné zásahy na koncích obou poločasů. A Finsko nakonec ztratilo výhru nad Bosnou a Hercegovinou v samotném závěru.

Domácí byli v prvním dějství jaksi o trochu nebezpečnější, a tak se do průběžného vedení ve finále dostali asi zaslouženě. Ve 14. minutě rozehrál mizerně gólman Šehič, obrovský zmatek před jeho brankou ale ještě v žádný gól nevyústil. Ani ve 28. minutě se skóre nepohnulo poté, co po centru Nissiläho od rohového praporku směroval O'Shaughnessy balón hlavou pouze do zámezí. V nastavení však již Finsko skórovalo, Prcič zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, arbitr Walsh po shlédnutí všech záznamů u videa nařídil pokutový kop, jenž hravě zužitkoval Pukki.

Krátce po přestávce mohl Pukki náskok navyšovat, v pokutovém území se ocitl ve vyloženém postavení a z voleje vypálil, avšak trestuhodně cílil jenom do zámezí. V 59. minutě se naopak pokoušela o odpověď Bosna a Hercegovina, každopádně Gojakovu střelu zablokoval bránící L. Väisänen. Ve třetí minutě nastavení hosté nakonec přece gólově udeřili, Džeko jemným obloučkem pobídl Prevljaka, ten si míč umně zpracoval a z blízkosti ho uklidil pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele