Liga národů UEFA - Liga národů 2022/2023

Liga A - skupina 3, 4. kolo
14.06.2022 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Roland Sallai (© AFP)

Nejhorší domácí porážka od roku 1928! Anglie doma fatálně selhala s Maďarskem

Před pár dny tomu bylo přes šedesát let, co Maďarsko naposledy skolilo Anglii. A najednou nad evropským gigantem uspělo už dvakrát v řadě. Díky nynějšímu drtivému vítězství se tak senzačně v další tvrdé konkurenci Itálie a Německa prosadilo v Lize národů na čelo tabulky. Domácí mimochodem utrpěli nejhorší prohru před vlastními fanoušky od dávného roku 1928!

Kdo ví, jakým směrem by se tohle utkání upínalo, kdyby hned v 5. minutě Anglie proměnila svou první slušnou příležitost. James pronikl z levé strany do šestnáctky, odtud vyhledal na zadní tyči Bowena, který hlavou zakončil. Do cesty se mu však postavil Zsolt Nagy, lépe řečeno jeho rameno. Kdyby se mu míč snesl na ruku níže, asi by se nařizoval pokutový kop, jehož se domácí dožadovali.

Naopak na druhé straně Maďarsko využilo okamžitě svou úvodní šanci. Po centru z přímého kopu z levé strany od Szoboszlaie podstupoval hlavičkový souboj Lang s bránícím Stonesem, od nich se následně balón dostal k Sallaiovi, jenž z blízkosti z halfvoleje lehce zacílil. Nejblíže vyrovnání měl v prvním poločase asi Bellingham, jenže nebyl v úplně výhodném postavení, aby hlavou směroval merunu přesněji. Obecně vlastně Anglie působila směrem dopředu bezradným dojmem, ani po obrátce přitom svoje vystoupení nevylepšovala.

Maďaři i nadále působili v defenzivních činnostech velmi kompaktně, a nutno připomenout, že k usnadnění téhle práce jim notně pomohli právě také sami The Three Lions, kteří se sotva do nějakých možností vůbec propracovávali. V 70. minutě přitom hosté zasadili svému sokovi další, druhou ránu v pořadí. Číhající Ádám obral o míč nedůrazného Phillipse, přihrál doleva na Sallaie, který opětovně překonával brankáře Ramsdalea. A v 80. minutě Zsolt Nagy definitivně zlomil odpor trápící se Anglie díky svojí přesné dělovce, asi ještě lehce tečované Stonesem.

V tu chvíli začali domácí fanoušci houfně opouštět tribuny stadionu ve Wolverhamptonu. A možná že věděli proč, zmar ostrovního celku totiž ještě nenapsal své poslední kapitoly. Stones v 82. minutě vyfasoval druhou žlutou kartu, a tedy červenou, i když je pravda, že rozhodnutí sudího Turpina bylo poněkud přísné poté, co se anglický stoper střetl s Gazdagem. Přesilovku Maďarsko oslavilo rovněž svým čtvrtým přesným zásahem, o nějž se postaral právě Gazdag, jenž si sběhl na kolmici od Ádáma Nagyho a jemným obloučkem přelstil vyběhnuvšího Ramsdalea.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, bbc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
PBLead

Super výsledek.

Reagovat
Gerd 13

Fantazie! Poklekávači na kolenou!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele