Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 4. kolo
13.10.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Ukrajinci slaví nečekanou výhru (© AFP)

Ukrajinci před 21 tisíci diváků zaskočili favorizované Španěle

Nikdy nepodceňujte Ukrajince. Nikdy. Velkou část předzápasového preview jsem věnoval tomu, kdo všechno jim chybí, jak je koronavirus i jiná zranění a suspendace dočista ohlodaly na kost... a hle, teď se tu bavíme o cenném skalpu, ba dokonce čistém kontu. Suverénními favority na sestup jsou rázem Švýcaři a Ukrajinci se nachází pouhý bod od pole position...

Pro Ukrajince to byla historicky vůbec první výhra nad světovými šampiony z roku 2010, která se však docela přirozeně rodila těžko, vyloženě průběhu zápasu navzdory.

I samotná ukrajinská trefa ze 76. minuty byla z těch, které se nedaly úplně předvídat. Začalo to Jarmolenkem u půlící čáry, v nepříliš výhodné pozici, oba spoluhráči před ním "nabraní” španělskými stopery... a skončilo to odpoutaným Cyhankovem, který správně vytušil, že proti vyběhnutému De Geovi má největší šanci uspět brzkým obstřelem, a ten se mu taky vydařil.

Tomuhle úderu z čistého nebe přitom předcházel první poločas, kdy Enriqueho svěřenci soupeři de facto nepůjčili míč a na stadionu, kde v létě 2012 ve finále Eura zdolali Itálii, málem opět slavili po přímém kopu Ramose, jehož ránu ze šibenice vyškrábl Buščan, nebo obří šanci Fatiho, který šel na gólmana sám z mírného úhlu, ale též si na něj nepřišel. Ještě dříve ukrajinský brankář, který zde startoval až jako čtvrtá volba kouče Ševčenka, vytahoval nad břevno Rodrigovu prudkou hlavičku.

Krátce po změně stran si v jedné ušmudlané akci nevyhověli dva ukrajinští hráči, což představovalo do té doby největší ukrajinskou šanci. To na druhé straně se dál pálilo ostrými - byť stále ne gólovými. Rodriho přízemní pokus dokonce lízal vzdálenější tyč. Španělé zakončovali doopravdy na xy způsobů, dokupy vypálili 21krát, střídající Ferrán Torres to po svém průniku zkoušeli z ostřejšího úhlu, ale kdepak, dnes to prostě Španělům "nelepilo" a žádný z těchto pokusů jim ve výsledku nebyl nic platný...

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele