Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 2. kolo
08.09.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Portugalci využili přesilovku a ze Švédska vezou tři body

Další galapředstavení Cristiana Ronalda bylo k vidění ve stockholmské Friends Areně. Portugalský snajpr využil švédského oslabení a reprezentačními trefami číslo 100 a 101 rozhodl o vítězství svého týmu.

Švédi se hned v úvodu mohli dostat do vedení. Dlouhý aut do vápna vyvrcholil Bergovou hlavičkou z pár metrů, balón však skončil kus vedle brány. Na druhé straně po rohovém kopu pálil Ronaldo, jeho volej ale dokázal Olsen zlikvidovat. A stejného vítěze měl tento souboj i v dalším kole, tentokrát švédský gólman uspěl tváří v tvář portugalskému šutérovi.

Před pauzou pak pro domácí tým přišly dvě velké rány. Gustav Svensson viděl po zákroku na Moutinha druhou žlutou a tím pádem červenou kartu, za faul byl navíc nařízen přímý kop. K tomu se postavil Cristiano Ronaldo, který brilantní ranou přes zeď tentokrát nedal Olsenovi šanci vyniknout a připsal si stou reprezentační trefu.

Po hodině hry mohl navýšit skóre Fernandes, jeho pokus po Guerreirově centru ovšem skončil jen na břevně švédské svatyně. A byl to tedy znovu Cristiano Ronaldo, kdo navýšil vedení pyrenejského týmu. Za vápnem si zpracoval Félixovu přihrávku a skvělou střelou rozvlnil síť podruhé. Vzápětí mohl Ronaldo završit i hattrick, to už ale Olsen sevřel míč pevně do rukou.

V pětaosmdesáté minutě mohli hned dva Portugalci skórovat krátce po sobě. Rychlý protiútok nejprve zakončoval Fernandes, jeho nepřesnou ránu se ještě neúspěšně snažil do sítě usměrnit Félix. Félix měl na svědomí i další, tentokráte poslední šanci zápasu. Jeho ránu zpoza vápna ale Olsen vytěsnil na roh.

To však nic nezměnilo na vítězství Portugalska, které se tak s Francií dělí s plným bodovým ziskem o první pozici ve skupině 3. Naopak Švédové jsou spolu s Chorvaty bez jediného zisku. 

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele