Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 4, 6. kolo
17.11.2020 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

Bitva o první místo skončila debaklem. Španělé roznesli Němce

Šestigólovým debaklem skončil duel o prvenství ve skupině 4 elitní divize Ligy národů. Španělé takto znesvětili Němce, přičemž hattrickem se blýskl Ferran Torres. Další zásahy přidali Morata, Rodri a Oyarzabal.

Luis Enrique provedl oproti remíze ve Švýcarsku čtveřici změn. Na levém kraji obrany nahradil Reguilona Gayá, ve středu hřiště se neukázali Busquets a Merino, nýbrž Ruize doplnili Rodri a Canales. Na hrotu se namísto Oyarzabala představil Morata.

Jeho protějšek Joachim Löw sice zvolil jiné rozestavení, než které mu pomohlo k vítězství nad Ukrajinou, přesto v sestavě provedl jedinou výměnu. Při hře na tři stopery doplnil Kocha se Sülem Rüdiger, jenž se do sestavy probojoval na úkor středopolaře Kroose.

Muži z Pyrenejského poloostrova od začátku ukazovali, že si chtějí dojít pro vítězství. V sedmé minutě se ujal přímého kopu Ramos, jenž pořádně protáhl Neuera. Po čtvrthodině už se dočkali úvodí trefy. Ruizův kop od rohového praporku letěl na zadní tyč, kde balón podskočil Gnabry a zcela osamocen tak hlavičkoval Álvaro Morata. Neuer byl proti tomuto pokusu bezmocný.

Po půlhodině to mohlo být už o dvě branky, to by ale Torres nesměl selhat tváří tvář Neuerovi. O tři minuty později už se Ferran Torres dočkal. Kokeho centr na Olma byl hlavičkován do břevna, od něhož se odrazil právě k útočníkovi Manchesteru City a ten už si z voleje s nastalou situací věděl rady.

Vzápětí přišla pro Löwovu družinu další pohroma v podobě branky číslo tři. Opět na tom měl velký podíl Ruiz, jenž opět z rohu hřiště odcentroval přesně, tentokráte na hlavu Rodriho, jehož hlavička znamenala pro Němce velký podnět k zamyšlení do kabiny. Jenže taktická porada zjevně nepomohla a ihned po návratu ze šaten se z úhlu řítil na Neuera Olmo.

Ten sice ještě neuspěl, nedlouho po něm ale dokázal rozvlnit síť Ferran Torres. Gayá předvedl brilantní průnik do vápna po levé straně, načež vyslal křižnou přihrávku přes vápno právě na Torrese, proti jehož střele byl Neuerovi málo platný jeho nebrankářsky vypadající skluz. Když byla odehrána hodina hry, útočil Torres na hattrick, výtečnou kombinaci svého týmu však zakončil nepřesně.

Pár okamžiků po něm vykombinovali obranu Koke s Ruizem, což rezultovalo v přihrávku pro Moratu. Ten na ni před poloprázdnou bránou nedosáhl. Pověstného "bůra" a svůj hattrick završil Ferran Torres ve dvaasedmdesáté minutě. Třetí asistenci si připsal Ruiz, který mezi obránci výtečně našel malého šikulu, jenž z hranice vápna technickou přízemní střelou skóroval.

Němci se poprvé ukázali až za tohoto stavu, konkrétně zahrozil Gnabry, jehož pokus ze střední vzdálenosti skončil na břevně Simonovy svatyně. Namísto čestné branky ale přišlo dovršení potupy. Na samotném konci základní hrací doby se po levé straně opět protáhl Gayá, jenž těsně před Neuerem zvolil přihrávku před prázdnou bránu, do níž hladce zakončil Mikel Oyarzabal.

Skupinu tak na prvním místě zakončili a do play-off postoupili Enriqueho svěřenci, jejichž jedenáct bodů je o dva více, než získali druzí Němci.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

Remíza

Reagovat
Neon

To by se muselo hrát na dva sety.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemci prohrali o 6 branek naposledy v roce 1931 s Rakouskem .. o 6 let pozdeji s nimi srovnali ucty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele