Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 3, 5. kolo
14.11.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

N'Golo Kanté (© AFP)

Portugalsko triumf z Ligy národů neobhájí, doma padlo s Francií

Francie si i bez své hlavní útočné zbraně Kyliana Mbappého, který nakonec do hry nezasáhl kvůli stále trvajícím svalovým problémům, poradila na půdě Portugalska a vysloužila si v Lize národů účast v závěrečné Final Four, protože z první příčky už jí její protivník vlivem horších vzájemných zápasů nesesadí. O rozhodující branku se postaral N'Golo Kanté.

Vítěz tohoto souboje bral konečné prvenství ve skupině, remíza by ještě otevírala šance pro oba z nich před samotným závěrem této soutěže. Byť Portugalci byli střelecky aktivnější, jejich soupeř přece působil směrem dopředu jaksi o něco nebezpečněji. A napravil tak nezdar z minulého přátelského zápasu proti Finsku, v němž nečekaně doma prohrál o dvě branky.

V 6. minutě se snažil změnit bezgólový stav Cristiano Ronaldo, který slušně vypálil ze střední vzdálenosti, nicméně hostující gólman Lloris si s jeho pokusem poradil. A od té doby na hřišti vládli spíše Francouzi, kteří se však ještě v první půli své odměny nedočkali. V 10. minutě vyzkoušel své střelecké štěstí Coman, domácího brankáře Ruie Patrícia ale nepřekonal.

O chvilku později se Rui Patrício musel mít na pozoru opětovně, vyzrát se na něj snažil Martial, přičemž po půlhodině hry současný forvard Manchesteru United zahrozil ještě jednou, nicméně svou hlavičkou orazítkoval pouze břevno. Ve 41. minutě se Martial osmělil napotřetí, ve skluzu z blízkosti vystrašil Ruie Patrícia, ten si však s jeho možností poradil.

V závěru dějství prvního mohl řadu neproměněných šancí Francie potrestat Cristiano Ronaldo, hlavičkou ovšem nasměroval balón jen nad bránu. A naopak osm minut po obrátce se svěřenci trenéra Didiera Deschampse postarali o rozhodující moment tohoto klání, to když vyražené zakončení Rabiota skončilo u nohou Kantého, jenž pak z dorážky pohotově zacílil.

Mužstvo kouče Fernanda Santose mělo sice před sebou skoro celé druhé dějství alespoň na vyrovnání stavu, jenomže v koncovce se mu jednoduše nezadařilo. José Fonte v 60. minutě trefil hlavičkou tyčku, dělovku Joaa Moutinha zlikvidoval perfektním zákrokem Lloris a v 82. neskóroval ani Rúben Dias, který z blízkosti namířil míč svou pravačkou pouze do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
Mass

Jen bych nečekal, že ten gól dá Kanté.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Tady bude i překvapení

02 neprohra FRA

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele