Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Robert Lewandowski a Leonardo Bonucci (© AFP)

Italové si rozdělili body s Poláky, branka nepadla ani jedna

Polsko doma zrovna neoslnilo a přenechalo aktivitu Italům. Ti si sice několik šancí připravili, ale proměnit z nich nedokázali ani jednu. Proto si s Polskem jen rozdělili body.

Zápas mezi Polskem a Itálií sliboval hodně zajímavou a atraktivní podívanou, což domácí podpořili mimo jiné tím, že se do sestavy po dvou duelech opět podíval ten největší klenot. Kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski. Na jeho schopnosti byli eminentně zvědaví Bonucci, Acerbi nebo Emerson. Poláci v prvních minutách dost kontrolovali hru a nenechávali svého soupeře vytvořit si souvislejší tlak.

Spíš se hráči trenéra Manciniho v prvních minutách spoléhali na brejky, většinou tažené Chiesou s Belottim. Po deseti odehraných minutách se každopádně misky vah začínaly naklánět ve prospěch hostí. Chiesa si na pravém křídle narazil míč s Barellou a pak nacentroval mezi polské stopery, kde Pellegrini hlavičkoval v těžké pozici mimo. O dvě minuty později se Belotti vtělil do role nahrávače a krásným pasem za obranu hledal Federica Chiesu. Nová posila Juventusu ale napálil míč z pěti metrů jen nad bránu!

Belotti to zkoušel taky individuálně, jako třeba ve 23. minutě, kdy zpoza vápna pálil i v obležení jen do brankáře Fabiańského. Polsku se vůbec nedařilo dostat se aspoň na dostřel Gigiho Donnarummy. Povedlo se jim to až po půlhodině hry, když si Kędziora na pravém křídle narazil míč se Szymańskim a pak přesným centrem oslovil Jóżwiaka. Jeho hlavičku ale brankář AC Milán chytil.

Po Belottiho výzvě se krátce před koncem první půle zkoušel prosadit obránce Emerson, jenže jeho akce skončila v zámezí. Italové v číslech jasně dominovali a především drýžení míče bylo jasně na jejich straně, jenže jim scházelo gólové vyjádření.

Pár minut po změně stran se naopak málem prosadili domácí hráči. Jmenovitě Jakub Moder, který postupoval směrem k vápnu ze strany a chvíli se tvářil, že bude centrovat. Když se brankář Donnarumma trochu vzdálil od své tyče, vypálil. Donnarumma se ale včas vrátil a míč lapil.

Po hodině hry se k míči u vápna Polska dostal Chiesa a jeho centr mířil na přední tyč. Tam se do hlavičky položil Emerson, jenže mířil vedle tyče. Do další šance se naopak dostali Poláci, pár minut před koncem. To se uvnitř vápna k míči probojoval Karol Linetty, který si zpracoval balon a vypálil po zemi. Jenže do rány mu skočil obránce Acerbi a jeho ránu zablokoval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele