Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 1. kolo
03.09.2020 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Moldavsko překvapilo, s Kosovem urvalo remízu 1:1

Moldavsko se pod vedením nového tureckého trenéra Engina Fırata na neutrální půdě v italské Parmě málem postaralo o obrovské překvapení, když sahalo po třech bodech proti Kosovu. O náskok sice přišlo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, nicméně i s cennou remízou 1:1 bude spokojeno. Hosté podle předpokladů kontrolovali průběh a měli herně navrch, ovšem po brzké inkasované brance marně dobývali defenzívu protivníka.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla, míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a ani jeden celek nedokázal v ofenzívě nic zajímavého vymyslet. Krátce nato se ale měnil průběžný stav, neboť outsider čtvrtečního střetnutí z ničeho nic udeřil. Na pravé straně poslal Plătică nebezpečný pas do pokutového území soupeře a před hranicí brankového území se dostal k hlavičce Carp.

Jeho pokus ze šesti metrů fantastiky vyrazil před sebe gólman Murić, nicméně obrana si nepohlídala dorážejícího Iona Nicolaescua a ten zblízka snadno napálil balón přímo pod břevno. Hosté se pak snažili přidat, jenže až do konce úvodního dějství se k ničemu nebezpečnému nedostali. Svěřenci švýcarského trenéra Bernarda Challandese po změně stran evidentně tlačili a srovnat mohli pět minut po výměně stran.

Ze čtrnácti metrů napřáhl Valon Beriša a dobře mířil k bližší tyči, kterou vskutku minul jen o několik decimetrů. Hosté přeci jen vyzráli na obranný val Moldavska v 71. minutě. Po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek vysunul Valon Beriša svou kolmicí do pokutového území rozběhnutého Benjamina Kololliho, který vystřelil po zemi z osmi metrů a jeho přízemní pokus prošel mezi nohama bránícího kapitána Armaşe až do protějšího spodního rohu.

Za dalších šest minut chtěl otočit vývoj střídající Rašani, jenž se ani ne po dvou minutách strávených na trávníků zjevil v nadějné palebné pozici, avšak mířil jen doprostřed branky a gólman Koşelev vrazil míč před sebe. Poslední větší možnost byla k vidění v 89. minutě a opět se v ní zjevili hosté. Po centru z levého křídla chytře hlavičkoval Hadergjonaj a prostor tří tyčí o kousek netrefil. Kosovo se příště utká s Řeckem, Moldavsko jede do Slovinska.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele