Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 3. kolo
11.10.2020 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Islanďané ani tentokrát nenašli recept na Dány, doma jim jasně podlehli

Ani na 21. pokus to nevyšlo, a tentokrát si Island na domácí půdě proti rivalům z Dánska přímo utrhl ostudu. Minulé střetnutí se odehrálo ještě před Eurem 2016 a islandskou turnajovou premiérou, takže tohle mělo být o něčem jiném... ale místo toho se jedná o pokračování notně nevyrovnané vzájemné bilance, kde Island platí vůči Dánsku za trpaslíka.

Islanďané teď s nula body po třech zápasech hledí sestupu zpříma do tváře. Z domácího zápasu s Belgií a výjezdů do Dánska a Anglie budou muset vytěžit minimálně čtyři body, a spíš bodů pět, aby si udrželi naději na záchranu. To už bude pro Hamrénovy svěřence složité.

Prvních 44 minut přitom Islanďané Dánům prakticky nic nepovolili. Až na několik centrů, kterým odolali. Schmeichel se mezitím musel mít na pozoru před vpádem Finnbogasona, který se však ve snaze dostat se k míči jako první zároveň zranil a musel už po 12 minutách střídat. Útočníkův nástupce Bödvarsson zanedlouho v dobré příležitosti pálil přímo do náruče Schmeichela.

Vzadu mezitím Islanďané Dánům dovolovali jen propagační pokusy a působili velmi organizovaně. Až přišla poslední minuta prvního dějství a kudla do zad. Brankář Halldórsson dokázal prudkou Kjaerovu hlavičku po Eriksenově rohu vyrazit pouze směrem k Sigurjónssonovi, od něhož se míč nešťastně odrazil za brankovou čáru.

Z téhle podpásovky se už Island nikdy nevzpamatoval. Ba co víc, pouhou minutu po restartu se obránci Islandu při útočném autu nechali příliš unést, čehož využil Eriksen k dechberoucímu sprintu zpoza vlastní poloviny až k brance soupeře, kde taky levačkou zakončil. No a po hodině hry bylo hotovo. Robert Skov se důrazně natlačil před soupeře, aby přebral vodorovný pas spoluhráče na hraně šestnáctky a po rychlém zpracování i svou slabší pravou nohou krásně vymetl šibenici Halldórssonovy branky - 3:0.

Aby toho pro Hamréna nebylo málo, vzápětí kvůli zranění přišel ještě o Ragnara Sigurdssona, jediného dánského legionáře v sestavě Islandu (FC Kodaň), což Islanďanům jenom dále komplikuje vyhlídky na středeční utkání již doslova o všechno doma s Belgií.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Zajda

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele