Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 4, 1. kolo
06.09.2018 20:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Wales rozstřílel Irsko a do nové soutěže vstoupil vítězně

Wales neporazil Irsko dlouhých osm zápasů, čekání však ukončil ve velkém stylu. V Cardiffu soupeře jednoznačně přehrál, když zvítězil po výsledku 4:1. Základ k výhře položili Draci již v prvním poločase, kdy se prosadili třikrát.

První branka utkání padla již po šesti minutách. Allen využil volného prostoru kolem sebe a přesnou kolmicí vysunul Lawrence, jenž ránou pod břevno překonal gólmana hostí Randoplha poprvé. Zakřiknutí Irové se poprvé ukázali po patnácti minutách, ale Hennessey neměl příliš starostí s tečovanou střelou od O’Dowda.

V 18. minutě vedli domácí již o dvě branky. Daviesův pas si zpracoval Bale, míč si z pravé strany navedl doprostřed a povedenou ránou levou nohou zvýšil vedení svého týmu. Po půlhodině hry mohl další gól Walesu přidat Lawrence, ale Randoplh jeho pokus z dálky vyrazil.

Draci byli při chuti. O třetí zásah usiloval také Roberts, avšak centr Daviese nezužitkoval ideálně a hlavičku z dobré pozice poslal vedle. Za dvě minuty ale Ampadu přetlačil irského záložníka Waterse, poslal přihrávku na Ramseyho, který střelou k bližší tyči donutil Randoplha kapitulovat potřetí.

Sedm minut po změně stran chtěl Duffy korigovat výsledek, jenže Hennessey si s jeho hlavičkou bez potíží poradil. Za tři minuty přihrál na druhé straně Bale Robertsovi, ten si balón přehodil z pravé nohy na levou a utěšeným volejem počtvrté rozvlnil síť za Randolphem. Bůra hned záhy málem zkompletoval Bale, ale jeho pokus se nakonec těsně nevešel mezi tři tyče.

Místo další pohromy se Irové dočkali alespoň čestného zásahu. Velkou měrou jim k tomu pomohl Ramsey, který chyboval před vlastním pokutovým územím. Toho využil Williams a obloučkem překonal Hennesseyho. Wales však nedal znát, že by jej tato branka nějak poznamenala. Dvanáct minut před koncem si Roberts narazil s Ramseym a pořádně protáhl Randolpha. Zbývající minuty se již v poklidu dohráli a Draci se po závěrečném hvizdu mohli radovat z vysokého vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele