Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 3, 3. kolo
12.10.2018 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rakousko - Severní Irsko 1:0

Marko Arnautović válí na všech frontách. Rakouský forvard se ve svém 75. startu za národní tým s kapitánskou páskou na ruce postaral v zápase se Severním Irskem o tři body, neboť dvacet minut před koncem vsítil jediný gól zápasu. Hosté vlastní šanci na srovnání v závěru utkání zahodili a jen prodloužili své trápení v posledních měsících, a to především na hřištích soupeřů.

Svěřenci Micheala O’Neilla vyhráli pouze dva z posledních deseti zápasů, přičemž ve venkovním zápase naposledy skórovali z pokutového kopu proti San Marinu - od té doby se táhne nepříjemné střelecké sucho, které nyní nabobtnalo již na 462 minut. Není tedy divu, že Severní Irové jsou v tabulce třetí skupiny B na dně tabulky a v nadcházejícím zápase proti vedoucí Bosně a Hercegovině v Sarajevu mají rozhodně co napravovat, pokud ještě chtějí nepříjemnou situaci ve skupině změnit k lepšímu.

První půle nabídla šancí poskrovnu a jediný pořádný vzruch nastal v sedmnácté minutě, kdy brankář Peacock-Farrell sebral do rukavic přihrávku Jonnyho Evanse, za což si vysloužil žlutou kartu a rakouský nepřímý kop z nebezpečné pozice. Marko Arnautović však hráčskou zeď nepropálil. Když pak krátce před odchodem do kabin Shane Ferguson nezvládl využít excelentního Norwoodova křižného pasu a poslal svou hlavičku příliš vysoko, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran bylo před oběma brankami o poznání rušněji. Nejprve se musel předvést Peacock-Farrell, jehož prověřili aktivní Arnautović a Marcel Sabitzer, ovšem v obou případech mladý brankář Leedsu United s přehledem obstál. Na druhé straně měl po zaváhání Prödla průlom skóre na kopačce Steven Davis, jenže jeho rána jen prosvištěla těsně vedle tyče.

V 71. minutě se domácí příznivci na vídeňském stadionu přece jen dočkali gólové radosti a střelcem nebyl nikdo jiný než všudypřítomný Arnautović. Útočník West Hamu United převzal míč od Zulje, snadno si poradil s bránícím McNairem a nekompromisní ranou z hloubi šestnáctky poslal Rakousko do vedení. Hosté se v závěru mocně snažili o vyrovnání a šest minut před koncem je od něj smolně dělily centimetry. Will Grigg totiž nasměroval rohový kop hlavou jen do brankové konstrukce, odkud se míč odrazil okolo střídajícího debutanta Kylea Vassella jen do rukavic brankáře Lindnera a Rakousko tak uhájilo hubenou výhru 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele