Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 1, 3. kolo
13.10.2018 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Nizozemsko - Německo 3:0

Německý národní tým se stále marně hledá. Mistři světa z roku 2014 po letošní hrubě nevydařené obhajobě titulu tápou i v Lize národů, kde si na ně vyšlápl národní tým Nizozemska. Oranjes na domácí půdě v Amsterdamu porazili Němce vysoko 3:0, když na klíčový gól Virgila van Dijka navázali v závěru utkání Depay s Wijnaldumem.

Tým Joachima Löwa v posledních měsících strádá především v ofenzivě, neboť hned ve čtyřech z posledních šesti střetnutí nedokázal skórovat. Německá bilance je ovšem tristní dlouhodobě, jak dokládá statistika pouhých tří výher z posledních dvanácti možností. Nyní Němce navíc v Lize národů čeká ostrý test v podobě výjezdu do země aktuálních mistrů světa z Francie.

Po opatrném vstupu do zápasu z obou stran se k prvním střeleckým pokusům nachomýtli hosté. Wernerova rána však skončila mimo a Müllerův pokus lapil brankář Cillessen. To první šance Nizozemců slavila okamžitý úspěch. Manuel Neuer neodhadl dráhu letu míče po rohovém kopu, z čehož pramenila hlavička Ryana Babela do břevna a následná dorážka Virgila van Dijka do odkryté sítě. V samém závěru první půle pak mohl navýšit vedení domácích Memphis Depay, ale v obou případech minul.

V druhé půli měl blízko k vyrovnání Mats Hummels, jehož hlavičku zastavil pozorný Babel na brankové čáře a další německé šance připadly střídajícím hráčům. Nejprve se k zakončení dostal Julian Draxler, který se ve slibné pozici hrubě netrefil, a vůbec nejlepší šance Löwova týmu připadla Leroyi Sanému. Křídelník Manchesteru City se ocitl v hloubi pokutového území, jenže i v tomto případě jeho rána pouze zaplachtila okolo vzdálenější tyče.

O poklidné dohrání posledních minut utkání z pohledu domácích se z rychlého brejku postaral aktivní Memphis Depay, který přetavil v gól povedený centr Promese, a punc debaklu dodal výsledku v nastavení Georginio Wijnaldum, když tvrdou ranou nedal Neuerovi šanci zasáhnout. Nizozemci tak slaví první vítězství v papírově obtížné skupině s Francií a Německem a odsouvají na sestupové třetí místo právě svého sobotního protivníka, který na výhru v této soutěži stále čeká.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

oranjeees!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele