Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 5. kolo
17.11.2018 18:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Malta - Kosovo 0:5

Kosovo předvedlo možná jeden ze svých nejlepších výkonů ve své krátké historii, až nečekaně snadno si venku poradilo s Maltou, a udrželo tak vedení ve skupině. V posledním plánovaném klání s Ázerbájdžánem, který v souběžně hraném klání skolil Faerské ostrovy, mu stačí uhrát aspoň bod, aby se podíval do závěrečné fáze Ligy národů.

Domácí, kteří na závěr přivítají doma Faerské ostrovy a poperou se o to, aby neskončili v tabulce poslední, dosud ze čtyř utkání ani jednou neudrželi čisté konto. Že by však od soupeře mohli inkasovat dokonce pověstného búra, s tím se opravdu příliš nepočítalo. Hosté si však pro výhru šli od začátku až do konce. A nakonec zaslouženě vydolovali tři body.

Už v prvním dějství bylo Kosovo lepším a aktivnějším týmem. Ve 3. minutě mohl zacílit Muriqi, leč hlavičku usměrnil jen mimo bránu, o pár minut později vypálil nebezpečně svou levačkou Shala, trefil však pouze boční síť. Po čtvrthodině hry již Kosovo gólově přece jenom udeřilo, Muriqi sám před gólmanem Hoggem v koncovce nezaváhal.

Maltský brankář měl i nadále plné ruce práce. Ve 22. minutě se do jeho blízkosti propracoval Zeneli a musel svého protivníka vytěsnit do těžkého úhlu tak, aby ten nakonec střílel nepřesně. Deset minut před obrátkou se smutně ze hlavu chytal Berisha, z vyložené pozice mu stačilo jen zamířit mezi tři tyče, jenže jeho pokus letěl pouze nad Hoggovu branku.

Ve 40. minutě se činil Hogg proti Berishovi, balón po jeho střele zastavoval na brankové čáře, avšak ani jeho slušný výkon nepomohl vyburcovat jeho spoluhráče k lepšímu výkonu. Totální kolaps ze strany Malty poté přišel na řadu v poslední dvacetiminutovce, v níž obdržela další čtyři branky. Nejprve Kololli krásným obloučkem v 70. minutě přehodil Hogga.

O osm minut později na pravé straně pláchl dopředu Muriqi, svým centrem na zadní tyči nesobecky našel střídajícího Avdijaje, jenž se před poloprázdnou bránou snadno prosadil. Avdijaj za chvilku skóroval i podruhé, tentokráte zužitkoval přihrávku Rashicy, a v 86. minutě skončila Rashicova pumelice přesně u vzdálenější tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele