Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 4, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wales podruhé porazil Irsko a dostal se zpět na první místo

Irové ani napodruhé nezvládli duel s Walesem a již nyní je jasné, že neskončí na prvním místě. Wales se naopak vyšplhal zpět na čelo. O osudu zápasu rozhodla jediná branka Wilsona z přímého kopu na začátku druhého poločasu.

Hráči ze smaragdového ostrova remizovali o víkendu s Dánskem a proti ostrovnímu rivalovi vyběhla pozměněná jedenáctka hráčů, když do útoku nově naskočili Robinson a O’Brien. Hosté zase dostali v přípravném střetnutí výprask od Španělů. Do sestavy se nyní dostali i Roberts, Chester, Smith, Brooks a Lawrence.

Pozvolný začátek zápasu narušila situace z deváté minuty, kdy hostující Smith podklouzl při rozehrávce a rázem se ve velké šanci ocitl Christie, jehož skvělým zákrokem vychytal brankář Draků Hennessey. Další poznámku přinesla až 36. minuta, kdy zkoušel patou štěstí Roberts, avšak gólman domácích Randolph si připsal snadný zákrok. Na druhé straně hlavičkoval o minutu později Duffy přímo do Hennesseyho.

Dvanáct minut po přestávce fauloval Arter před vlastním pokutovým územím a nabídl Walesu rozehrávku přímého kopu. K míči se postavil Wilson a precizní střelou přes zeď zaskočil Randolpha, který nebude mít úplně čisté svědomí, protože těsně před vysláním rány učinil úkrok za zeď. Hostům to však nevadilo, neboť se díky Wilsonovi dostali do vedení.

V 66. minutě se po Dohertyho přihrávce uvolnil trochu komplikovaně ke střele Hendrick, avšak zamířil přímo do míst, kde stál připravený Hennessey. Patnáct minut před koncem mohl náskok Draků zvýšit Chester, ale zblízka hlavičkoval o kousek vedle. Za dvě minuty se kolem obránců otočil Roberts a vystřelil těsně nad Randoplhovu svatyni.

V nastaveném čase ještě sahali Irové po vyrovnání, když Longův cetr doputoval až k McCleanovi, s jehož volejem si poradil u tyče včas stojící Hennessey. Hosté následně neproměnili brejk dvou na jednoho, který skvělým zákrokem zastavil Randolph. Domácí měli v poslední minutě nastavení k dispozici rohový kop, ale ani z něj se nedočkali vyrovnání.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele