Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 2, 1. kolo
08.09.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Estonsko - Řecko 0:1

Řecko na půdě Estonska potvrdilo úlohu favorita a díky jediné brance, o kterou se postaral Konstantinos Fortounis už ve 14. minutě, slavilo při premiéře v nově vytvořené Lize národů nejtěsnější možné vítězství. Spolu s Finskem, které porazilo v úvodním kole Maďarsko, se tak v tuhle chvíli dělí o první příčku ve druhé skupině třetí výkonnostní ligy.

Oba týmy si s poměrně velkou pravidelností vytvářely gólové příležitosti a skóre se mohlo měnit už po čtyřech minutách hry. Mitroglou ze středu pole chytrou přihrávkou uvolnil ve vápně Mantalose, ten zkusil zamířit po zemi na bližší tyčku, výtečně ale zasáhl domácí gólman Aksalu, jenž vyrazil míč svou levou rukavicí do zámezí.

Poměrně dobře se na druhé straně ukázal v 11. minutě po Ojamaaově centru Luts, který v šestnáctce zakličkoval a snažil se trefit prostor u tyčky, jeho pravačka ovšem nebyla přesná. O tři minuty později pak Řekové gólově udeřili. Mitroglou sklepl balón hlavou pro Fortounise, a ten si už před Aksaluem věděl moc dobře rady s jeho následným překonáním.

Estonsko se však rozhodně snažilo o nápravu pro něj nepříznivého skóre, ve 25. minutě z dálky slušně napřáhl Vassiljev a brankář Barkas musel proti tomuto pokusu zasahovat. Ve 36. minutě se estonský záložník osmělil ještě jednou a znovu namířil svou střelu mezi tři tyče, každopádně i v tomto případě souboj s Barkasem prohrál.

Je pravda, že ve druhém poločase měla reprezentace z Pobaltí v podstatě jen jednu možnost, jak dostat zápas aspoň do remízy. V 71. minutě se na zadní tyči objevil ve vyložené pozici Luts, z halfvoleje však o kousek Barkasovu svatyni minul. Jinak však bylo v ofenzivě nebezpečnější Řecko, další branku už ale na své konto nepřidalo.

V 66. minutě se mohl podruhé na střeleckou listinu zapsat Fortounis, z přímého kopu z levé strany zakroutil míč k tyčce, Aksalu ale jistě lapil. Devět minut před koncem řecký záložník s desítkou na zádech znovu zakončoval, zase se však Aksalu ve své bráně předvedl, ostatně jako v samotném nastavení, kdy zlikvidoval také Fortounisovo sólo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele