Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 5. kolo
17.11.2018 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ázerbájdžán - Faerské ostrovy 2:0

Ázerbájdžánská reprezentace na Olympijském stadionu v Baku rozhodla o vítězství nad Faerskými ostrovy už v první půli a po jednoznačném průběhu vyhrála 2:0. Hosté nedokázali navázat na říjnovou remízu s Kosovem, v Baku dokonce ani nevystřelili na bránu.

První gól diváci viděli po osmnácti minutách. Střelu z voleje Dimitrije Nazarova se snažil zblokovat obránce Nattestad, balón však místo toho nešťastně odrazil do brány mimo dosah brankáře Nielsena a domácí se mohli poprvé radovat.

Další zásah přišel o deset minut později. A stál za to. Jednadvacetiletý útočník Mahir Madatov z dobrých třiceti metrů napálil míč na bránu a v cestě za svým cílem jej nezastavily ani rukavice gólmana Nielsena o něž lehce škrtl.

Tím měli domácí splněno a projevilo se to i na hře, kterou zcela kontrolovali, přestože se nehnali do žádné přehnané ofenzívy. Hosté byli bezzubí, Azerové přes poločas dokonce prostřídali gólmany Agayevovy. Kamran i Salahat však byli prakticky bez práce, za celý zápas nemuseli řešit ani jednu přesnou střelu soupeře.

V poklidném tempu se zápas dohrál a Ázerbajdžánský národní tým porazil Faerské ostrovy 2:0, čímž si udržel naději na postup do vyšší ligy. O ten se v přímém souboji utká v úterý v Prištině s Kosovem. Hosté zůstávají třetí a čeká je souboj s poslední Maltou.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele