7. kolo
27.09.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Oslavující Carlos Fernández (© AFP)

Věčný marod naplnil sezonní kvótu branek, Baskům k výhře pomohla nedisciplinovanost soka

Real Sociedad uspěl v sedmém kole LaLigy ve Valencii, ze které si odvezl výhru 1:0. Jedinou branku utkání zapsal po půlhodině hry Carlos Fernández, jenž zužitkoval rychle rozehraný přímý volný kop. Španělský útočník tím vyrovnal svůj gólový účet z posledních dvou sezon, do nichž zasáhl, ročník 2021/2022 ale třeba zcela vynechal kvůli zdravotním trablům.

Podobné zranění si navíc neprožil v kariéře poprvé. Netopýrům krátce po hostujícím zásahu zkomplikoval situaci Selim Amallah, jenž se nechal po dvou slepených žlutých kartách vyloučit. Početní převahu sice Baskové nevyužili, těsný náskok si však udrželi až do závěrečného hvizdu.

Hráči Valencie po překvapivě hladké výhře nad Atlétikem Madrid zaváhali, když o víkendu pouze remizovali na půdě Almeríe 2:2. Nečekanou ztrátu chtěli odčinit před vlastními fanoušky, kde přivítali nevyzpytatelný Real Sociedad. Právě domácí trávník hrál Los Che do karet, jelikož na něm padli se San Sebastiánem naposledy v roce 2017. V předchozích pěti vzájemných duelech se však až čtyřikrát dělily body. Tento výsledek se nabízel i tentokrát, jelikož La Real remizoval v letošní sezoně už ve čtyřech případech.

O první vzrušení se před hostující brankou po opatrném startu postaral mladý záložník Javi Guerra, jenže technickým pokusem z hranice vápna těsně minul. O chvíli později zahrozili Bianconegros ze vzduchu, když hlavičku Amallaha famózně vytěsnil Álex Remiro. Baskové se kombinační hrou v první půli do šancí nedostávali, a tak si pomohli standardní situací. Po rychle sehraném přímém volném kopu se ve 32. minutě do zakončení dostal Fernández, který střelou na bližší tyč rozvlnil síť. Domácí své naděje na vyrovnání navíc snížili sami, když se po dvou žlutých kartách v rozmezí tří minut nechal v závěru poločasu vyloučit Amallah.

Oslabení Netopýři nebyli po změně stran dlouho schopni vyvinout jakoukoliv útočnou aktivitu, ale ani v přesilovce hrající Real si mnoho příležitostí vytvořit nedokázal. V 78. minutě se přece jen domácí do šance dostali, když nad bránu Remira hlavičkoval Roman Jaremčuk. Gólman Sociedadu v závěru malém daroval Valencii bod, ale jeho chybnou rozehrávku nepotrestal Guerra.

Valencia tak podruhé v řadě zaváhala a doma na Real Sociedad nestačila. Následující ligový duel sehraje v neděli, kdy se střetne s Betisem, na La Real bude o den dříve čekat baskické derby s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele