4. kolo
02.09.2023 14:00 CET
5 : 3
(2:1)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Japonec Kubo roste v Baskicku ve hvězdu. San Sebastián v přestřelce prolomil sérii remíz

Fotbalisté Realu Sociedad vyhráli ve čtvrtém kole LaLigy domácí duel s Granadou 5:3 a připsali si do tabulky první tříbodový zisk sezony. Favorita utkání poslal do vedení již v deváté minutě hbitý Takefusa Kubo, jenž se pak v zápase prosadil ještě jednou. Japonec se tak v té chvíli podílel gólem či asistencí na všech dosavadních brankách baskického celku aktuálního ročníku španělské nejvyšší soutěže. Po změně stran pak už bez jeho přičinění přidali spoluhráči další tři trefy a hostující Andalusané zapsali na své konto již devátou porážku z posledních 11 vzájemných duelů.

Real Sociedad započal letošní ligovou pouť sérií tří remíz v řadě. Spokojení Baskové být nemohli, jelikož ani v jednom zápase nebyl jejich protivník papírově lepším týmem. Problém byl především v ofenzivě, která za zmíněné tři duely dokázala vyprodukovat pouhé dvě branky. Tuto nelichotivou bilanci si mohli světlemodří vylepšit proti nováčkovi ligy z Granady. Ten se ale dobře naladil v předchozím kole, ve kterém porazil Mallorku 3:2.

Dle očekávání to byl Real, kdo šel jako první do vedení. V deváté minutě za obranu hostů zamířil nikým nehlídaný štírek Kubo, který si obratně potáhl míč a než ho stihl kdokoliv zastavit, trefil se po zemi k tyči. Do trháku se mohli domácí dostat hned o čtyři minuty později. Hbitý Japonec si naběhl na elegantní lob před bránu, avšak u balonu byl první brankář Raúl Fernández. Až do 35. minuty panoval relativní klid, nicméně pak zčistajasna přišlo srovnání. Po rohovém kopu se míč od klubka hráčů nečekaně odrazil do sítě od domácího Robina Le Normanda. Po necelých 10 minutách si však favorit vzal vedení zpět. Kubo napřáhl z hranice vápna a jeho rychle klesající rána zapadla krásně k tyči.

Baskové na počátku druhého poločasu poměrně rychle začali utahovat šrouby a snažili se co nejrychleji zápas zlomit na svou stranu. Po sérii menších šancí se jim to povedlo krátce před hodinou hry. Právě tehdy se gólovou ránou k tyči zaskvěl Martín Zubimendi. Úplně rozhodnuto bylo v 67. minutě, kdy Anderovi Barrenetxeovi senzačně patičkou přiťukl míč do běhu jeden z jeho spoluhráčů a juniorský reprezentant Španělska se nemýlil. Tečku za gólovými hody domácích napsal v 76. minutě Miki Bosch, který si vstřelil vlastní gól a dokonal zmar svého celku. Ten v závěru ještě zmírnili Lucas Boyé a Bryan Zaragoza.

Real Sociedad tak prolomil sérii remíz a konečně získal tři body. Do akce se oba celky vrátí po reprezentační pauze. Baskové svedou 16. září souboj s Realem Madrid, Granada poté o dva dny později vyzve Gironu.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele