25. kolo
18.02.2024 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Raya Vallecana (© AFP)

Vallecano po změně trenéra znovu zaskočilo věhlasnějšího madridského rivala

Vallecano pod vedením dosavadního asistenta Iňiga Péreze obralo ve 25. kole LaLigy na svém hřišti Real Madrid po remíze 1:1. Bílý balet sice poslal neprodleně po začátku utkání do vedení Joselu, ještě v první půli však dokázal z pokutového kopu srovnat Raúl de Tomás. Díky jeho zásahu tak klub ze čtvrti Vallecas nepadl s Los Blancos ani podruhé v ročníku. Svěřenci Carla Ancelottiho zároveň po více než dvou měsících venku zaváhali, jelikož naposledy se jim v lize nepodařilo zvítězit 9. prosince na hřišti Betisu Sevilla.

Real triumfoval před pár dny v Lipsku, a udělal tak důležitý krok k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. V domácí soutěži zase v předešlém kole porazil Gironu, čímž si vybudoval komfortní náskok na čele tabulky. Rayo naopak strádalo a rychle padalo směrem k sestupovým pozicím. Madridského rivala však v minulém domácím klání porazilo a v této sezoně bylo jedním ze čtyř celků, které obraly Bílý balet o body.

Los Blancos dali ovšem na tato fakta rychle zapomenout , když hned ve třetí minutě poslal hosty do vedení ve vápně osamělý Joselu. Španělský střelec přidal po 20 minutách druhý gól, bohužel pro něj mu předcházela situace, kdy se jeho spoluhráč dostal s míčem za hrací plochu. Domácí se k prvnímu ohrožení brány dostali ve 27. minutě a hned z něho vytěžili pokutový kop, který střelou doprostřed brány proměnil de Tomás. Ve 36. minutě mohl lídrovi tabulky vrátit vedení Federico Valverde, jeho pumelice však pouze orazítkovala levou tyč.

Chvíli před uplynutím hodiny hry mohl, tentokrát už regulérní, druhý gól přidat Joselu. Stole Dimitrievski byl ovšem proti a míč do branky nepustil. Menší madridské derby ve druhém poločase moc vyloženějších šancí nenabízelo. Na další si diváci museli počkat až do 80. minuty, kdy se Toni Kroos postavil k přímému kopu a povedenou střelou nechal znovu vyniknout makedonského brankáře. Na konci zápasu ještě podtrhl bezmoc Realu Dani Carvajal, který se po zbytečném ohnání proti soupeři nechal vyloučit.

Vallecano tak ani podruhé v ročníku s Realem neprohrálo. V dalším kole jej čeká 26. února souboj s Gironou, Bílý balet o den dříve vyzve Sevillu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele