35. kolo
13.05.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lamine Yamal (© AFP)

Generační spolupráce pomohla Barce zpět na druhé místo, proti Sociedadu rozhodl Yamal

Barcelona porazila ve 35. kole LaLigy Real Sociedad 2:0. O osudu utkání rozhodla na konci prvního poločasu útočná akce, po níž se radoval 16letý talent Lamine Yamal, kterému nahrával naopak velezkušený Ilkay Gündogan. V nastaveném čase ještě nařízený pokutový kop proměnil Raphinha a stvrdil vítězství domácích. Blaugranas se tak opět dostali na druhé místo ligy, zatímco modrobílí odmítli možnost vyšplhat se na šestou příčku.

Barca už sice byla dávno ze hry o titul, stále však měla v lize o co bojovat. Girona totiž o víkendu ztratila body na hřišti Alavésu, což dalo šanci Blaugranas vrátit se zpět na druhou příčku. Do cesty se jim ovšem postavil Real Sociedad, jenž se rval s Betisem o Evropskou ligu, a kvůli jednobodové ztrátě tak potřeboval ideálně zvítězit.

Právě hosté ze San Sebastianu zahrozili jako první po dělovce Sheralda Beckera, která ovšem na úkor síly postrádala přesnost. Surinamský útočník poté ve 22. minutě dostal z obdobné pozice míč do sítě, proti byl ale zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Hostující obrana pak zlikvidovala první příležitosti Blaugranas, kdy na poslední chvíli zastavila průnik Yamala.

Domácí po tomto momentu konečně trochu procitli, Raphinha napálil tyč a z dorážky minul prázdnou bránu Gündogan. Německý středopolař se však vykoupil hned ve 40. minutě, kdy asistoval mladičkému Yamalovi na jeho pátý zásah v sezoně.

Gündogan se hned po pauze stal opět středem pozornosti, tentokrát však nebezpečným zásahem kopačkou do hlavy Robina Le Normanda, po kterém mohl být rád, že rozhodčí vytáhl pouze žlutou kartu. Na větší příležitost si diváci museli počkat až do 65. minuty, kdy zahrozil Raphinha, proti jeho pokusu se krásným zákrokem mezi třemi tyčemi prezentoval Álex Remiro.

Hosté se nenechali zahanbit a o pár desítek vteřin později v dobré pozici mířil těsně vedle Brais Méndez. Remiro následně opět ukázal své umění proti ráně střídajícího Ferrána Torrese, v nastaveném čase ovšem kapituloval podruhé, když ho z pokutového kopu překonal Raphinha.

Barca tak před svými fanoušky nezaváhala a posunula se na druhé místo v tabulce. V následujícím kole se 16. května střetne s Almeríí, Real Sociedad vyzve ve stejný den Valencii.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele