9. kolo
08.10.2023 16:15 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Rozjetý Sociedad v madridské pevnosti narazil. Cesta Atlétika k další výhře vedla přes penaltu

Atlético zvítězilo v devátém kole LaLigy na vlastním hřišti nad Realem Sociedad 2:1. Duel gólově otevřel ve 22. minutě Samuel Lino, který se v dresu Los Colchoneros prosadil vůbec poprvé. Na trefu talentovaného Brazilce ovšem odpověděl zkušený Mikel Oyarzabal, jenže když už se zdálo, že utkání spěje k remíze, dostali domácí možnost zahrávat pokutový kop. Ten proměnil Antoine Griezmann, a tým z hlavního města tak na svém stadionu ovládl už 13. ligový zápas po sobě.

Na Estadio Metropolitano se střetly celky s velice podobnou formou, které se shodně vezly na vlně čtyř výher v řadě. Soupeře navíc před utkáním dělil v tabulce jediný bod a také v Lize mistrů se po úvodních remízách jak Los Colchoneros, tak i Baskové v týdnu dočkali prvního vítězství. Vzájemná bilance z posledních let však hovořila jednoznačně pro domácí Atlético, které se San Sebastiánem v lize prohrálo naposledy před více než čtyřmi lety.

Baskové vlétli do duelu aktivně a už v první minutě se bizarním způsobem prosadili. Jan Oblak se prezentoval solidním zákrokem, míč se ale následně odrazil od jednoho z obránců a rozvlnil síť za zády Slovince. Svěřencům Diega Simeoneho se ulevilo až ve chvíli, kdy pomezní sudí vztyčil do vzduchu svou vlajku. Ve 22. minutě přišel okamžik Lina, který se dostal za defenzivní linii hostů a střelou na přední tyč možná lehce překvapil brankáře. V každém případě se pro Brazilce jednalo o jeho premiérovou trefu za madridský celek. Ještě před odchodem do šaten nevyužil zajímavou příležitost Rodrigo de Paul, který po chytře sehraném signálu namířil do levé tyče.

Chvíli po změně stran orazítkovali Los Colchoneros opět brankovou konstrukci. Axel Witsel pálil ze solidní pozice, ale jeho gólové naděje znovu zmařila tyč. V 73. minutě rozjásal sektor fanoušků světlemodrých Oyarzabal, na kterého defenzivní linie domácích absolutně zapomněla. Španělského útočníka vyslal do situace jeden na jednoho neskutečnou přihrávkou střídající Carlos Fernández. Chvíli poté plnil Fernández roli smolaře, protože byl v pokutovém území nešťastně udeřen míčem do ruky. Španěl k němu byl otočený zády a nacházel se dokonce na zemi. Griezmann z penalty nezaváhal a zapsal již osmý gól proti svému bývalému zaměstnavateli.

Vítěznou sérii si tedy o další zápas protáhlo Atlético. Madridský celek čeká po reprezentační pauze 21. října duel se Celtou Vigo, Real Sociedad ve stejný den vyzve Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kmonda7

Jsem zklamán, že šlágr kola nebyl nikde k vidění a to si platím O2TV. Bych si musel ještě platit zahraniční televize, abych viděl Atlétiko live.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele