24. kolo
05.03.2023 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Iván Sánchez (© AFP)

Valladolid zvládl bitvu s konkurenčním Espanyolem a opustil sestupové pásmo

Valladolid se po sobotních zápasech 24. kola španělské nejvyšší soutěže propadl na osmnáctou pozici zaručující sestup do druhé ligy, ovšem na tuto skutečnost dokázal odpovědět na vlastním stadionu proti konkurenčnímu Espanyolu a díky nejtěsnějšímu vítězství 2:1 se vyhoupl na čtrnáctou příčku se sedmadvaceti body. Barcelonský výběr má na kontě taktéž sedmadvacet bodů a je dvanáctý jen díky lepšímu skóre.

Domácí vstoupili do tohoto nedělního utkání mnohem lépe a už po necelých pěti odehraných minutách se jim povedlo rozvlnit síť, když se prosadil kanadský útočník Larin, ovšem jeho trefa nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Real se dočkal kýženého vedení přesně po pětadvaceti odehraných minutách.

Po odvráceném přímém volném kopu z pravé strany a zpětném přistrčení Platy se opřel do balónu z dvaadvaceti metrů Iván Sánchez a jeho razantní projektil zaplachtil přímo k protější konstrukci. Espanyol od tohoto okamžiku přidal a vyrovnat mohl zhruba pět minut před přestávkou, nicméně Joselu po krátkém úniku orazítkoval dělovkou z patnácti metrů bližší spojnici.

Domácí si po změně stran hlídali hubený náskok a zvýšit ho dokázali krátce po hodině hry. Na pravé straně odvedl skvělou práci Plata, jenž naservíroval balón zpětně pro Álvara Aguada a ten okamžitou přízemní střelou z první zakroutil míč přímo do vzdálenějšího spodního růžku. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl definitivně rozhodnout Óscar Plano, ovšem proti jeho ráně skvěle zasáhl gólman Pacheco.

Stejný hráč si vytvořil další velkou možnost v 83. minutě, jenomže po rychlém brejku pouze napálil levou konstrukci. Espanyol ještě vykřesal naději na bodový zisk za další čtyři minuty, neboť skóroval dánský kanonýr Martin Braithwaite nekompromisní ranou z deseti metrů pod levou šibenici, nicméně hostům už na nic dalšího nezbyl téměř žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele