10. kolo
19.10.2022 19:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Sergio Léon (© AFP)

Valladolid si doma smlsnul na tápající Celtě

"Pucelanos" v poměrně atraktivním zápase zvítězili nad Celtou Vigo, která si tak připsala již třetí porážku za sebou. Za domácí se ve dvaatřicáté minutě prosadil Mesa, o deset minut později však kontroval Rodríguez. Ve druhé půli ale klub z Kastilie a Leónu strhl vítězství na svou stranu, to když se trefili Fernandéz a dvakrát León.

Utkání nezačalo zrovna v nejvyšším tempu, za což byl odpovědný jistě zčásti i vydatný déšť, který se snášel na Estádio José Zorrilla. První výraznější šance tak přišla až ze standardky domácích ve 32. minutě a hned přinesla i úvodní branku. Signál, který začal přihrávkou Aguandy po zemi na velké vápno a skončil střelou Roqueho Mesy, jež se ještě otřela o jednoho z obránců a zapadla za bezmocného Marchesína, byl pro oko nezaujatého diváka velmi pohledný.

Přibližně o deset minut později se mohl radovat i celek z Galicie. V rychlém brejku posílal míč z pravé strany Cervi na volného Larsena, který jej následně nezištně předložil Óscarovi Rodríguézovi. Ten už neměl problém trefit prázdnou branku. Poločasové skóre tedy bylo 1:1.

Po pauze se k přímému kopu z dobré pozice postavil Aspas, ten se pokusil střelou těsně nad zemí obstřelit zeď, pravou tyč ovšem těsně minul. A tak se ve dvaašedesáté minutě mohli z vedení radovat domácí. Na rohový kop Aguada si naskočil Fernandéz, který se svými sto devadesáti centimetry neměl větší problém hlavou uklidit míč do sítě.

Hosté se snažili o o něco aktivnější pojetí hry, než tomu bylo v první půli, to se jim však záhy vymstilo. Z levé strany centroval do vápna Olaza, balón se ještě otřel o bránícího Malla a ve vápně už čekal nikým nehlídaný Sergio León, který se trefil hlavou přesně k tyči. O dvě minuty později bylo svěřencům kouče Coudeta ještě hůř. Joseph Aidoo fauloval ve vápně Platu a kopala se penalta. Tu však nádherným skokem k pravé tyči vychytal Augustín Marchesín. Neúspěšnému střelci Leónovi sice zbyly oči pro pláč, avšak ne nadlouho.

Už o minutu později se k přízemnímu centru z pravé strany dostal Plano, dokázal najít přesně nohu Leóna, který tentokrát neměl se zakončením problém. Neuvěřitelná situace pak byla k vidění v samotném závěru, kdy se po faulu Feddala k penaltě za hosty postavil Aspas. Gólman Masipa jeho střelu po zemi vyrazil, jenže se po konzultaci s VARem ukázalo, že neměl ani jednu nohu na čáře, pokutový kop se tak musel opakovat. Iago Aspas se tak jal svou chybu napravit, zvolil opačný směr zakončení, tedy k levé tyči a opět ztroskotal na skvělém Jordim Masipovi. Nic významného se pak ve zbytku zápasu již nepřihodilo, Valladolid tak porazil Celtu vysoko, 4:1.

Autor: Filip Vítek / https://www.livesport.cz/

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele