32. kolo
30.04.2023 21:00 CET
2 : 5
(1:3)

Reportáž

José Giménez a Antoine Griezmann (© AFP)

Atlético překvapení nedopustilo a Realu Valladolid nasázelo pět branek

Atlético mělo několikrát na mále a sudí Lahoz mu možná lehce pomohl, ale i tak je jeho vítězství nad Realem Valladolid cenné. Diváci se taky museli bavit, protože viděli dohromady 7 branek!

Atlético se v poslední době dostalo do obdivuhodné formy, kterou mu narušila jen výtečně hrající Barcelona. V minulém kole si ale Colchoneros spravili chuť, když snadno porazili Mallorcu a dnes chtěli na půdě Realu Valladolid znovu uspět. Domácímu týmu sice bezprostřední sestup nehrozí, patří mu solidní 14. příčka, ale to neznamená, že by mohl nějak usínat na vavřínech. Přeci jen, postavení na chvostu tabulky se může změnit velmi rychle.

Už od prvních minut ovšem bylo domácím jasné, že dnes to za tři body asi nebude a že se brankář s kapitánskou páskou na ruce Masip rozhodně nebude nudit. Nastoupili proti němu hráči jako De Paul, Morata, Griezmann nebo Lemar, což je slušná baterie ofenzivních sil. Už po třech minutách se toužil na střeleckou listinu zapsat ofenzivně laděný obránce Nahuel Molina, jenže jeho svižné zakončení bylo ve správnou chvíli zablokováno.

Pak se Atlético na delší dobu stáhlo do postupné kombinace a operovalo spíš kolem středu hrací plochy. A to až do 20. minuty. K překonání domácí obrany stačil jeden přesný a dlouhý nákop z poloviny Atlética. Dlouhý míč našel rozeběhnutého Nahuela Molinu, který si jej do běhu zpracoval a po přesném zacílení propálil vybíhajícího brankáře Masipa!

Ten neprožíval ideální chvíle, protože jen o další tři minuty později znovu kapituloval. Tentokrát to však byla trochu i jeho chyba. Po centru od Antoinea Griezmanna se sice vyšplhal do vzduchu, nicméně při svém pokusu nebyl dostatečně důrazný, takže hlavičkující obránce José Giménez měl úlohu díky své dravosti přeci jen kapánek jednodušší a hlavou se prosadil - 2:0.

Po třetím gólu lačnící Atlético málem svou odměnu dostalo ještě před uzavřením 30. minuty, jenže na poslední chvíli vykopl míč z brankové čáry vracející se univerzál Hongla. Jen tím ale oddálil další radost Atletů. Plno práce po rychlé narážečce odvedl Griezmann, který našel před bránou úplně volného Álvara Moratu a tomu už nedělalo žádné potíže zavěsit!

Nicméně i domácí se dostali rychle do hry, protože Hermoso fauloval ve vlastním vápně a Cyle Larin neměl s Grbićem slitování. Delší dobu se pak nic nedělo, až v 63. minutě Honglac skóroval. Jeho radost ale byla předčasná, protože z důvodu ofsajdu nemohla být jeho dorážka uznána. Domácí se každopádně dočkali dramatu. V 74. minutě si na centr naskočil Sergio Escudero a snížil na rozdíl jediné trefy!

Avšak ani to nebyl konec. Saúl nejprve zahrál ve vápně zřejmě rukou, aniž by si toho sudí všimli. Pískat už však museli poté, co si míč do vlastní brány srazil domácí obránce Joaquín Fernández. A aby toho nebylo málo, tak na konečných 5:2 uzavřel čerstvě střídající Memphis Depay.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele