2. kolo
21.08.2022 22:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Lewandowski načal v LaLize střelecký účet, Barça dobyla Anoetu

Barcelona si ve druhém kole španělské nejvyšší soutěži poradila s Realem Sociedad a poprvé v sezoně zvítězila. Velký podíl na tom měl Robert Lewandowski, autor dvou branek i Ansu Fati, který jednu branku vstřelil a dvě připravil.

Barcelona vyšla v minulém kole střelecky naprázdno, když na Camp Nou remizovala s Vallecanem 0:0, ale na Anoetě udeřila hned v první minutě. Balde poslal do šestnáctky výbornou příhrávku a Robert Lewandowski chladnokrevně z první vstřelil svůj premiérový gól v LaLize a stylově tak oslavil své 34. narozeniny. Katalánci si ale vedení dlouho neužili, protože už v 6. minutě odpověděl Alexander Isak. Domácího útočníka se snažil ještě zastavit García, ale Isak šikovným lobem překonal ter Stegena - 1:1.

Ve 12. minutě si mohla Barcelona trochu vydechnout, když Dembélého úder loktem do Muňoze zůstal bez povšimnutí, přičemž se tady mohlo klidně trestat. První poločas měl dobré tempo a s další příležitostí přispěchal ve 27. minutě Mikel Merino, jehož tvrdou ránu německý brankář vyrazil. Barça tradičně častěji držela balón, což k velkým příležitostím, alespoň v první půli nevedlo. Minutu před koncem poločasu musel zase do akce brankář ter Stegen a tentokrát výtečně zasáhl proti střele nestárnoucího Davida Silvy. V nastaveném čase se dostal k nebezpečné hlavičce i Lewandowski, ale stav 1:1 se nezměnil.

Imanol Alguacil ani Xavi žádné poločasové střídání nepřichystali a tak se pokračovalo ve stejných sestavách a šance na obou stranách přinesl i druhý poločas. V 54. minutě dokonce Real Sociedad vstřelil gól, který ale sudí kvůli ofsajdu neuznali. Na opačné straně hřiště zase nevyužil chybu při autovém vhazování mladík Gavi a závar ve vlastní šestnáctce Real Sociedad zvládl. Hra se přesouvala a ani Merino, který v tísni prověřil ter Stegena neuspěl.

Real Sociedad držel krok s Barcelonou až do druhého inkasovaného gólu. Ansu Fati zpracoval balón, patou ho posunul na Ousmana Dembélého a ten přesně mířenou ranou vrátil Barceloně vedení. Než se stačil Real vzpamatovat, udeřili hosté po třetí. Balón si po ose Gavi - Fati našel Lewandowského a polský kanonýr vsítil svůj druhý gól v utkání. Lewandowski i branky připravoval. V 79. minutě to byl on, kdo patou sklepával pro Ansua Fatiho a stále teprve devatenáctiletý Španěl zvýšil už na 4:1. To byl pro Basky až příliš krutý výsledek a bylo zřejmé, že na body proti Kataláncům nedosáhne.

Závěrečné minuty už se jen dohrávaly. V nastavení ještě minul branku z přímého kopu Brais Méndez a chvíli na to sudí Montero zápas ukončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele