7. kolo
01.10.2022 16:15 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Sergio Leon (© AFP)

Pětigólová přestřelka s vítězným koncem pro Real Valladolid

Třetí výhru v řadě Getafe nepřidalo a doma tentokrát padlo s Realem Valladolid 2:3. Hned čtyři branky padly už v prvním poločase, přičemž se skóre přelévalo ze strany na stranu. Dvěma brankami se blýskl Sergio León a zneškodněnou penaltou zase brankář a kapitán týmu Jordi Masip.

Getafe se před reprezentační přestávkou nabudilo dvěma slepenými výhrami a doma proti Valladolidu pomýšlelo na třetí korálek v řadě. Hosté mu ale vystavili stopku a z Colisea Alfonsa Péreze vezou tříbodovou nadílku.

Přesně dvacet minut trvalo, než se jedna ze stran poprvé prosadila. Dakonam nešetrně fauloval soupeře v pokutovém území a sudí Muňiz foukl do píšťalky. Pokutový kop Sergio León proměnil přízemní ranou a Valladolid vedl 1:0. Domácí dlouho s odpovědí neotáleli a po pěkné souhře na pravé straně hřiště zakončoval do prázdné branky Borja Mayoral - 1:1. Tím se spustila přestřelka a za další dvě minuty už Azulones vedli. Duarte vysunul dlouhým balónem Damiána Suáreze a ten strhl vedení na stranu Getafe.

Valladolid kontroloval vyrovnávací brankou na 2:2 o šest minut později. Sergio León dostal balón do běhu a pohotovou koncovkou překonal gólmana Soríu.

Přestřelka pokračovala i po změně stran, přesněji na začátku druhé půle. Óscar Plaňo využil sklepnutí Leóna a parádní ranou k tyči nedal Soriovi absolutně žádnou šanci. Další branka už nepadla, přestože k ní měli domácí hodně blízko. Čtvrthodinu před koncem totiž zahrál rukou Aguado a sudí odpískal pokutový kop. Enes Ünal však tíhu okamžiku nezvládl a Masip se stal hrdinou okamžiku i celého utkání. Getafe mělo na vyrovnání ještě čas, ale Valladolid se zatáhl a výsledek ubránil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele