1. kolo
15.08.2022 19:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Félix řídil kanonádu Atlética do sítě Getafe

Diego Simeone si může gratulovat, protože první utkání nového ročníku jeho svěřenci zvládli perfektně. Félix si připsal tři asistence, Álvaro Morata první dvě branky a celkově dostalo Getafe hned tři.

Atlético to s obhajobou moc nezvládlo a v novém ročníku bude chtít útočit na mnohem vyšší příčky. K prvnímu utkání nové sezony to nemělo daleko - jelo na půdu městského rivala, Getafe. A začalo skvěle. Po pouhých patnácti minutách se mu povedla rychlá souhra, který poslala míč k mladíkovi Félixovi. Ten jej rychle poslal do dráhy běhu Álvara Moraty a zkušený Španěl si krásnou ránou z první poradil fantasticky - 1:0.

Pak se hra na chvíli uklidnila, ale byla to možná spíš jen záměrná uspávací taktika Atlética. Po osmadvaceti minutách totiž Atlético podniklo další rychlý kontr. Na jeho konci byl opět Félix a jeho pád ve vápně po kontaktu s Iglesiasem. Sudí Sánchez ale tentokrát ukázal, že tohle za faul nepovažuje a penaltu tudíž pískat nebude.

Getafe se zas tak moc do šance nedostávalo. Když už mu ale beci Atlético nechali trochu prostoru, většinou to stálo za to. Odchovanec konkurenčního Realu Borja Mayoral mohl zmrazit fandy colchoneros krátce před odchodem do šaten, jenže v obrovské šanci napálil jen břevno Oblakovy brány!

Stejný hráč vymyslel krátce po návratu obou týmů na trávník průnikovou nahrávku na Enese Ünala, jenže mladý Turek z dobré pozice prakticky sám před Oblakem pálil trestuhodně nad břevno. Mayorala si od té doby obránci Atlética pořádně hlídali a i když ho minimálně Arambarri často hledal dobrými přihrávkami, byli u něj obránci natěsno.

Jak se to dělá, mu ukázal jiný odchovanec Realu, Álvaro Morata. V 59. minutě se totiž nenechal odstavit od míče a po chybě obránce Mitroviće neomylně zavěsil pod břevno! Mayoral na druhé straně mířil hlavou zcela sám zcela mimo, takže třetí branku si opět připsali colchoneros. Třetí asistencí v utkání se blýskl Félix, který naservíroval míč střídajícímu Griezmannovi. Zkušený Francouz si poradil s obráncem před sebou a míč poslal do opačného rohu brány - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele