3. kolo
28.08.2022 19:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barcelona doma nedala Realu Valladolid žádnou šanci

Barcelona deklasovala Real Valladolid rozdílem třídy, do sítě brankáře Jordiho Masipa spadl míč čtyřikrát. V polovině z těchto případů ho tam poslal polský kanonýr Robert Lewandowski. Domácí naopak v obraně žádné potíže neměli a svým fotbalem museli fanoušky hodně bavit.

Barcelona se do svého soka z Valladolidu chtěla zakousnout a sudí De Burgos tušil, že se dnes bude pohybovat zejména na polovině návštěvníku Camp Nou. A to zvlášť po přečtení sestav, protože do základu se dostalo obávané trio Lewandowski, Dembélé a Raphinha, které mělo v zádech Gaviho s Pedrim. Čelil jim někdejší talent katalánského klubu, Jordi Masip. Soutěžní debut dnes čekal stopera Koundého.

První minuty jasně ukázaly, kdo bude na hřišti kralovat. Byla to samozřejmě Barcelona, která málem udeřila v šesté minutě. Rána Raphinhy ale nakonec i kvůli teči směřovala jen vedle tyče. Po dalších šesti minutách měli hosté obrovské štěstí. Centrovaný míč dokázal Robert Lewandowski tečovat hlavou do tyče, od níž se odrazil do Masipových zad! Pak putoval směrem po čáře, kde ho jen těsně minula kopačka polského veterána!

Další šanci Raphinhy dokázal Masip vyboxovat na další roh a z něj Barcelona taky neudeřila. Ousmane Dembélé zase pálil ve skvělé šanci jen do spojnice za Masipovými zády! Mnohem přesnější už ale byl Robert Lewandowski. Ve 24. minutě totiž konečně odčaroval kouzlo Jordiho Masipa a dokázal se natáhnout na dlouhý centr skvěle - 1:0 pro Blaugranas.

Krátce před koncem atraktivní první půle se navíc Barcelona prosadila ještě jednou. Ousmane Dembélé to udělal skvěle, když proskotačil až k vápnu a místo očekávaného zakončení nahrál Pedrimu. Ten v šestnáctce vypálil a nemýlil se - 2:0.

Třetí branku Barcelony měl na kopačce obránce Eric García, jenže Masipovi deset minut po změně stran pomohli jeho obránci. Nakonec se jejím autorem stal opět Lewandowski. Zkušený Polák si naběhl do vápna na nahrávku od Dembélého a s pomocí Fernándezovy teče dopravil míč elegantně do sítě!

Barcelona si v těchto fázích hry dělala s Realem Valladolid, co se jí zachtělo. Ať už to byl Dembélé, Lewandowski nebo Ansu Fati, obrana hostí tempo Barcelony vůbec nestíhala. V poměrně relaxačním tempu si Barcelona hrála svůj fotbal a soupeři míč prakticky nepůjčovala. Definitivní tečku za potupným vystoupením Realu Valladolid dal v nastaveném čase ještě střídající Sergi Roberto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lewa dvě tyčky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele