18. kolo
22.01.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Barcelona díky Pedrimu těsně udolala Getafe

Pouze jedna branka padla na slovutném Camp Nou a Barcelona si díky tomu upevnila vedení. Getafe hrálo s Katalánci vyrovnanou partii, ale ve 35. minutě neuhlídalo mladíka Pedriho a na odpověď se nezmohlo.

Barcelona zvítězila i bez Roberta Lewandowského, jehož obvyklý gólový příspěvek tentokrát chyběl. Katalánci se v ofenzivě spoléhali na trio Dembélé, Fati, Raphinha, zatímco Getafe vytasilo s dvojicí Mayoral, Ünal.

Dle očekávání byla Barca častěji u balónu, nicméně nějakou výraznou převahu neměla. Naopak už ve 4. minutě čelila nebezpečné akci, při které Borja Mayoral poslal balón do sítě. Celé záležitosti ale předcházel ofsajd a skóre se tak neměnilo. Getafe se soustředilo na brejkové příležitosti, zatímco Barcelona hledala kudy proniknout do šestnáctky. Ve 32. minutě ale znovu unikl Mayoral a pro domácí to znamenalo problémy - Ter Stegen však skvěle zasáhl. Krátce poté Xaviho svěřenci udeřili. Po zisku balónu následoval rychlý přechod do útoku a Raphinha naservíroval přesnou přihrávku na skórujícího Pedriho.

I po inkasované brance se Getafe drželo svého a spoléhalo na brejky. Ter Stegen opět zasáhl po střele Mayorala a o chvíli později na jeho střílený centr nikdo nedosáhl.

Ze strany Barcelony to nebyl úplně optimální výkon a Xavi o přestávce sáhl ke změnám. Obraz hry byl i ve druhém poločase podobný, byť Azulones už neměli tolik možností. Pět minut před koncem odmítl pojistku střídající Kessié, kterého skvěle vychytal Soría. V nastaveném čase měli Katalánci štěstí a po Busquetsově zaváhání hlavičkoval jen do Ter Stegena Latasa. Getafe předvedlo na Camp Nou dobrý výkon, jenomže na body nedosáhlo. Barcelona si pojistila vedení v LaLize před druhým Realem Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele