21. kolo
13.02.2023 21:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Espanyol v závěru dotahoval marně, třígólové manko bylo nad jeho síly

Pondělní dohrávka jednadvacátého kola španělské LaLigy přinesla zajímavou podívanou. V zápase třetího týmu se sedmnáctým si to rozdal Espanyol Barcelona s Realem Sociedad. Utkání mělo spád a už ve třiadvacáté minutě se favorit ze San Sebastianu dostal po trefě Kuba do vedení. Další přesný zásah přidal v druhé půli Sørloth a neštěstí domácích dovršil gólem do vlastní sítě Cabrera. Espanyol se ale nevzdal a snížil na 2:3 přesnými zásahy Dardera a Olivána. Vyrovnat už ale nedokázal, a tak si tři body odvezl Sociedad.

První velkou příležitost si už po čtyřech minutách vypracovali domácí, po centru Dardera hlavičkoval Calero, brankář Remiro ale dokázal míč skvělým zákrokem dostat mimo tři tyče. Na druhé straně se po Sørlothově neúmyslném prodloužení do míče nádherným způsobem opřel Kubo a propálil Fernándeze.

Další skvělou útočnou akci si Baskové vypracovali o čtvrt hodiny později, Kubo se skvěle uvolnil přes obránce, poslal průnikovou přihrávku Oyarzabalovi, ten ještě posunul na Sørlotha, který ale nebyl s to zakončit přesně.

Druhý poločas začal pro hosty skvěle. V 54. minutě se z levé strany povedlo parádně odcentrovat přízemní míč Oyarzabalovi, který našel přesně nohu zakončujícího Alexandera Sørlotha a sedmadvacetiletý Nor neměl s uklízením balónu do odkryté brány větší problém. Další rána přišla pro Katalánce o deset minut později. Centr Kuba si chtěl ve vlastním pokutovém území ohlídat obránce Cabrera, nešťastně jej ale poslal do vlastní sítě a daroval tak svému soupeři již třígólové vedení.

Martínezovi svěřenci se ale nebyli ochotni vzdát a už v čtyřiasedmdesáté minutě snížili. Na centr z přímého kopu si nejvýše naskočil Puedo, a přestože jeho zakončení ještě dokázal Alex Remiro vytáhnout na břevno, na následnou dorážku Dardera z bezprostřední blízkosti už byl krátký.

Tři minuty před koncem základní hrací doby se pak domácí radovali z kontaktní branky. Spolupráce na jeden dotek mezi Lazem a Olivánem vyústila v samostatný postup druhého jmenovaného na brankáře Remira. Španělský krajní bek sice zakončoval z úhlu, hostujícího gólmana ale propálil a snížil rozdíl mezi oběma týmy na jedinou branku.

Na další trefu se už ale domácí nezmohli, do sprch navíc musel nešťastník Cabrera. Ten ještě v nastaveném čase obdržel druhou žlutou kartu za úder loktem, který od něj inkasoval Zubeldía. Espanyol tak doma padl se Sociedadem v poměru 2:3.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele