12. kolo
30.10.2022 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Ezequiel Ávila (© AFP)

Osasuna doma vyhrála podruhé za sebou, porážku si odváží Real Valladolid

Veselo bylo v neděli odpoledne na El Sadaru v Pamploně. Domácí ekipa zaslouženě porazila Real Valladolid 2:0 a potvrdila vzrůstající formu. Obě branky vstřelili Los Rojillos během první půle.

Valladolid si určitě dělal zálusk na bodový zisk, jenomže do zápasu vstoupil nejhůře jak mohl a už v jedenácté minutě daroval domácím pokutový kop. Roque Mesa fauloval v šestnáctce Sáncheze a sudí Cuadra foukl do píšťalky. Ezequiel Ávila pak měl štěstí, že jeho utažená penalta zapadla s pomocí tyče do branky.

Než se stačili hosté vzpamatovat, přišel druhý úder domácích. Ante Budimir sice hostující rozvážnost nepotrestal, ale akce pokračovala a po přihrávce Oroze skóroval Moisés Gómez. Branku ještě musel potvrdit VAR a žádný prohřešek proti pravidlům neobjevil.

Osasuna si brzy vypracovala dvoubrankový náskok a klidně mohla dál navyšovat. Do střely Budimira se položil Sánchez a ránu Ávily zase zneškodnil Masip.

Domácí v prvním poločase dominovali a Valladolid se poprvé dostal k nějaké šanci až po změně stran. Weissman dokonce už překonal Fernándeze, ale za něj zaskočil Lucas Torró. Skóre 2:0 se neměnilo ani na konci utkání, kdy se postupně objevil ve dvou šancí Kike García. V prvním případě zasáhl Masip, ve druhém nebyla trefena branka. Rozhodčí Cuadra přidal navrch tři minuty, ale ani během nich se Valladolidu nepodařilo zápas zdramatizovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele