32. kolo
28.04.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost Realu Sociedad (© AFP)

Osasuna padla, La Real jí dal dvě branky

Hodně rychlá branka nastartovala zápas Realu Sociedad, zatímco domácí Osasuna se z toho dlouho sbírala. A když už to vypadalo, že se její aktivita zlepší, La Real udeřil podruhé.

Hostům se povedl fantastický vstup do utkání. Už v šesté minutě podnikli rychlý výpad středem hřiště, stačily dva přesné pasy a Barrenetxeův ostrý centr do vápna, načež si míč za svá záda smolně srazil samotný brankář Osasuny Sergio Herrera. La Real v Pamploně vedl velmi brzy o jednu branku a tohle vědomí na Osasunu tvrdě doléhalo.

Domácí se docela dlouho herně trápili a nemohli se dostat do tempa utkání, které prozatím v poklidu diktoval celek ze San Sebastiánu. Postupem času se Osasuna aspoň pokoušela centrovat do vápna brankáře Remira, který si ale svou obranu před sebou dobře dirigoval a nedopouštěl se vážnějších chyb. Osasuna cítila křivdu ve třetí nastavené minutě, kdy byl k zemi poslán Muñoz, ale sudí ani po nápovědě od VARu penaltu nenařídil.

La Real přeci jen potřeboval trochu přidat v ofenzivě a za tímto účelem byl do boje vyslán Mikel Oyarzabal. Stále více času si ale pro sebe kradli domácí, kteří se rozhodně nevzdávali. Jen stále nemohli ani přes množství pokusů najít patřičnou průnikovou přihrávku. Dvacet minut před koncem se do obrovské šance dostal David Silva, který zakončoval prakticky sám před Herrerou, ale ten napravil vlastní gól vynikajícím zákrokem.

O tři minuty později si stejně efektně poradil i se zakončením prakticky volného střelce Sørlotha. Proti jeho střele mu tentokrát tyč pomohla. Štěstí ho ale přeci jen ještě jednou opustilo. Psala se druhá minuta nastavení, když Brais Méndez získal na polovině hřiště míč, uběhl s ním relativně velkou vzdálenost a předložil jej Takefusovi Kubovi. Japonský záložník napřáhl a míč skončil přesně u tyče - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele