10. kolo
18.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radamel Falcao (© AFP)

Další těsnou výhru Atlético nepřidalo. Svůj bývalý klub potrestal z penalty Falcao

Fotbalisté Atlétika Madrid v 10. kole LaLigy ztratili důležité body, když na vlastním stadionu pouze remizovali s Vallecanem 1:1. Domácí vedli od 20. minuty, kdy se prosadil Álvaro Morata. Svěřenci Diega Simeoneho však nepředváděli dominantní výkon a v nastavení navíc darovali soupeři příležitost pokutového kopu po hře rukou. Jeho exekuce se chopil bývalý kanonýr Los Colchoneros Radamel Falcao a v samotném závěru vyrovnal.

Hráči Atlétika se vraceli na domácí stadion po vítězství na půdě Bilbaa, díky němuž se dostali na třetí příčku tabulky. Gólové sucho prolomil Antoine Griezmann, jenž se prosadil poprvé od začátku září. Na druhé straně hráči Vallecana se v předešlých dvou střetnutích trápili, když nejprve padli na půdě Almeríe a poté pouze remizovali s Getafe. Náladu jim příliš nezlepšoval ani fakt, že Los Colchoneros porazili naposledy v roce 2013.

Úvod utkání byl od obou celků velmi opatrný, a diváci tak sledovali vyrovnanou partii. Hned z první vyložené příležitosti se však radovali domácí fotbalisté. Ve 20. minutě našel Griezmann přízemním centrem ve vápně Moratu, který se ve stoprocentní šanci nemýlil. Hosté se snažili ještě do pauzy srovnat skóre. Svěřenci trenéra Simeoneho si však skvěle plnili defenzivní povinnosti, a další branky se tak v prvním dějství diváci nedočkali.

Tempo zápasu se příliš nezvedlo ani po pauze. V 50. minutě měl ovšem šanci na vyrovnání Pathé Ciss, který se ve vápně vyhoupl nejvýše ze všech hráčů, míč ale hlavou nasměroval vedle pravé tyče. Domácí začali být postupem času čím dál více pasivní, což vedlo k další příležitosti, kterou měl po hodině hry Isi Palazón. Jeho pokus z hranice vápna se ale mezi tři tyče nevešel. V 71. minutě musel také poprvé vážně zasahovat Ivo Grbič, který zlikvidoval stoprocentní šanci Falcaa v pokutovém území. V závěru utkání se ovšem hosté přece jen srovnávací trefy dočkali. V pokutovém území zahrál nešťastně rukou José María Giménez, jenž tak dovolil Rayu zahrávat pokutový kop. Míč si vzal do parády Falcao a nekompromisně zajistil svému týmu cenný bod.

Atlético tak nenavázalo na výhru s Bilbaem a muselo se smířit pouze s remízou. Oba celky se vrátí zpět do akce již tento víkend. Los Rojiblancos se v neděli střetnou s Betisem, Vallecano změří o den dříve síly s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele