29. kolo
15.04.2023 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Baskické derby ovládl Athletic, Real nedokázal skórovat

Athletic si až překvapivě snadno poradil s Realem Sociedad a vyhrál v pořadí už 189. baskické derby. Velkou zásluhu na tom má kanonýr Iñaki Williams, který se do sítě svého soka trefil dvakrát. La Real dnes prakticky nic nepředvedl a zaslouženě se do San Sebastiánu vrací poražen.

Domácí celek na stadionu San Mamés rozhodně nevstupoval do utkání jako favorit a ani jeho forma v posledních týdnech neznamenala důvod k nějak přehnanému optimismu. Ale přesto svého soka téměř doslova smetl ze hřiště. Od prvních minut domácí celek nedával svému soupeři moc šancí zapojit se do hry a sám začal velmi rychle v zápase dominovat.

Ať už to byl Sancet nebo Nico Williams, hostující obrana neměla dostatek klidu. Po pětadvaceti minutách útočící Guruzeta parádně vybojoval míč a posunul ho na Nica Williamse, kterého ale skvěle vychytal brankář Remiro. Po mladším z obou fotbalových bratrů se do akce naplno vložil jeho starší bratr Iñaki. Nejprve dokázal jeho ránu brankář Remiro vyrazit na roh, ale po jeho zahrávání zavládl v obraně La Realu chaos. Právě Iñaki se v něm zorientoval nejlépe, obtočil se kolem svého obránce a napálil míč do sítě!

Po změně stran se trenér Alguacil odhodlal ke dvojitému střídání, přeci jen chtěl s utkáním něco udělat. Jenže ani tahle snaha kýžený efekt neměla. Deset minut po změně stran sice La Real hned třikrát za sebou pálil na bránu domácí opory Simóna, ale ten se o všechno postaral. A i díky němu mohl Athletic definitivně zlomit La Realu vaz. V 70. minutě si dlouhý míč našel opět Iñaki Williams, nenechal si ho nikým vzít a nádhernou ranou pod víko vymetl ze šibenice všechny pavouky - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele