18. kolo
18.12.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ivan Rakitić (© AFP)

Sevilla v závěru rozhodla o výhře nad Atléticem Madrid

Velmi důležité tři body si na své konto připsala FC Sevilla. Ve vyrovnaném souboji s Atléticem Madrid zvítězila 2:1 a drží vedoucí Real Madrid v pozornosti. Pro Atlético je to hodně nepříjemná porážka, která mu dost zásadním způsobem komplikuje obhajobu mistrovského titulu.

Pro úřadujícího šampiona se totiž může ztráta na vedoucí příčku vyšplhat už na šestnáct bodů, tedy pokud Real Madrid porazí v nedělním zápase Cádiz.

Utkání odstartovalo ve vysokém tempu, které ale po celý první poločas nevydrželo. Correa zkoušel v prvních minutách překvapit Bounou z velké dálky, branku ale přestřelil. Chvíli nato se odhodlala i Sevilla a Ivan Rakitić vstřelil v 7. minutě nádhernou branku. Do balónu se opřel rovněž z velké dálky a Oblak na jeho fantastickou ránu nedosáhl.

Domácí měli i další šance a Ocampos zhruba o deset minut později z dobré pozice střílel nad. Sevilla měla více ze hry, ale po půlhodině musela střídat zraněného Montiela a jen do pár minut inkasovala vyrovnávací gól. Na Lemarův centr od rohového praporku si naskočil Felipe a Bono neměl nárok. Pět minut před přestávkou střídalo i Atlético, když zraněného Llorenteho nahradil De Paul a vyrovnaný stav odpovídal dění na hřišti.

Vzájemná remíza vyhovovala především Realu Madrid, kterému by se tak naskytla šance znovu odskočit na čele tabulky. Nicméně na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána zbýval ještě poločas a ten mohl přinést jakoukoliv změnu výsledku. V 53. minutě stačilo Rakitićovi jen málo, aby se podruhé zapsal do střelecké listiny. Uvnitř vápna se opřel do odvráceného balónu a trefil jen boční síť.

Střílet zkoušelo i Atlético, ale nebývalo přesné. V 74. minutě už směřovala Kondogbiova hlavička do branky, ale na brankové čáře jí odvrátil Delaney. A to byl klíčový moment, protože Sevilla dvě minuty před koncem rozhodla. Po Rakitićově centru hlavičkoval do břevna Delaney, balón se pak odrazil ke Koundému, který ho srazil k Ocamposovi a ten z pohledu Atlética dokončil dílo zkázy.

Colchoneros měli na vyrovnání málo času, sudí na čele s panem Bengoetxeaou nastavili čtyři minuty, ale Sevilla se po zbytek tohoto času ubránila. Neprosadil se ani Félix, který v poslední možné šanci rozezvonil horní tyč. Sevilla porazila ve šlágru kola Atlético 2:1 a zůstává na druhé příčce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Host už je favorit, dá se s tím souhlasit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele