18. kolo
18.12.2021 16:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal pokračuje v krasojízdě a z Baskicka veze tři body

Postup v Lize mistrů jakoby všechno změnil. Villarreal konečně začal vyhrávat a po výhře na hřišti Realu Sociedad se posunul na desáté místo. Na Anoetě rozhodla druhá půle a vyloučení Mikela Oyarzabala, po kterém Villarreal rozhodl. Dvě branky vsítil Gerard Moreno a v nastavení pečetil výsledek Samuel Chukwueze.

Realu Sociedad zdá se dochází dech. Porážka od Villarrealu byla už čtvrtou v řadě, což má pochopitelně fatální následky na umístění v tabulce. La Real klesl na šestou příčku a navíc se na něho začínají dotahovat konkurenti.

Na Anoetě se často nevyhrává a "Žlutá ponorka" to dobře věděla. Hosté proto začali opatrně a po osmnácti minutách přežili první šanci soupeře. Alexander Isak postupoval na Rulliho a ten se vytasil s výborným zákrokem. Po půlhodině hry tlak Realu Sociedad gradoval a v další šanci neuspěl Oyarzabal. Ve 32. minutě se La Real zaslouženě dočkal. Alexander Isak se nejprve šikovně zbavil protihráče v souboji jeden na jednoho a pak zakroutil balón nechytatelně ke vzdálenější tyči.

Vedení Baskům nevydrželo a za dalších osm minut byl stav 1:1. Gerard Moreno si naskočil na rohový kop a hlavou rychle vyrovnal. Hosté mohli dokonce prvního poločasu otočit výsledek, ale Joseba Zaldúa na brankové čáře zastoupil brankáře Ryana a odvrátil pohromu.

Za jednoznačně klíčový okamžik celého zápasu lze označit situaci z 50. minuty. Oyarzabal byl pozdě u Piny, kterého skluzem fauloval zezadu a sudí se bez váhání vytasil s červenou kartou. Real Sociedad se od té doby více koncentroval na bránění, což mu celkem šlo. Remízový stav ale neudržel, protože v 68. minutě přišel další rohový kop a Gerard Moreno opět ze vzduchu trestal!

La Real byl i v oslabení nucen otevřít hru a to se mu v samotném závěru stalo osudným. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila byli přesto blízko remíze, když v nastaveném čase nedokázal dobře hlavičkovat Sørloth. Na Anoetě se dlouho nastavovalo a až v šesté minutě přídavku vstřelil pojistku na 3:1 Samuel Chukwueze. Byla to typická brejková akce, při které Moreno nahrával před odkrytou branku právě Chukwuezeovi. Villarreal nakonec zvítězil 3:1 a potvrdil zlepšenou formu. Naopak Real Sociedad prohrál i čtvrté utkání v řadě a pomalu vyklízí pohárové pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book, co jsi zase dělal??? Hrál sis s nástrojem????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele