31. kolo
09.04.2022 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Konec dvou sérií. Muriqi z penalty ukončil trápení Mallorky i vítěznou šňůru Atlética

Mallorca se postarala ve 31. kole LaLigy o velké překvapení, když svou sedmizápasovou řadu proher utnula výhrou 1:0 nad Atléticem Madrid. Domácí celek se tak dostal mimo sestupové pozice. Jedinou branku střetnutí trefil z penaltového puntíku Vedat Muriqi, který tak ukončil hostům sérii šesti vítězství za sebou.

Atlético Madrid se vracelo do španělské nejvyšší soutěže po prohře v Lize mistrů proti Manchesteru City, kde Los Colchoneros předvedli jeden z nejdefenzivnějších výkonů v historii této soutěže a na své konto si nepřipsali ani jednu střelu. V lize se však hostům nadměrně dařilo, jelikož vyhráli šest duelů v řadě. Naopak Mallorca na druhé straně nepoznala chuť vítězství již sedm střetnutí za sebou a v tabulce se propadla až do sestupového pásma.

Hra byla od začátku velmi vyrovnaná a důrazná, zarputilost hráčů obou týmů ale škodila fotbalovosti. Držení míče bylo sice vysoce ve prospěch hostů, domácí obrana ale dlouhé minuty odolávala. Největší šancí prvního poločasu tak byla střela Briana Olivána z Mallorky, který ale mířil několik metrů nad bránu. Podobně skončil i prudký pokus jeho spoluhráče Iddrisua Baby Mohammeda ve 39. minutě, a tak se diváci na stadionu v prvním poločase střely na bránu nedočkali.

O tu se postaral na začátku druhého dějství Oliván, který ranou z halfvoleje protáhl Jana Oblaka. Na straně Atlética poprvé ohrozil prostor branky Luis Suárez po hlavičce z 56. minuty. V 65. minutě se postaral o zmatek v obraně hostů Takefusa Kubo, jenž ovšem mířil mimo branku. Vzápětí však na hranici vápna fauloval protihráče Reinildo Mandava, a Muriqi poslal svůj tým z penaltového puntíku do vedení. Až poté začali hosté vyvíjet významnější ofenzivní aktivitu, gólovou šanci jim ale nepřinesla.

Mallorca tak dokázala šokovat Atlético a odnesla si ze zápasu plný počet bodů. Na skvělý výkon se pokusí navázat 16. dubna v duelu proti Elche. Los Rojiblancos o den později svedou souboj proti Espanyolu.

Autor: Livesport.cz / Jan Podmol

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele