5. kolo
18.09.2021 14:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Oscar Trejo (© AFP)

Vallecano přejelo v madridském derby Getafe 3:0

Pozice Getafe začíná být čím dál kritičtější. Azulones tentokrát nezvládli madridské derby na půdě Raya Vallecana a v tabulce LaLigy zůstávají bez bodu. A aby toho nebylo málo, pro zranění kolene nedohrál ani český záložník Jakub Jankto. Rayo se prosadilo už v první půli prostřednictvím pokutového kopu Treja a až čtvrthodinu před koncem zvyšovali Ciss a nová akvizice Falcao. Kolumbijský snajpr tak začal nové angažmá tím nejlepším způsobem. Rayo využilo jeho služeb až ve druhém poločase, kdy přišel jako střídající hráč. Getafe nebylo vyloženě horší, jenomže domácí proměňovali své šance, zatímco hosté je zahazovali, včetně pokutového kopu.

Všechno mohlo být jinak, kdyby Azulones proměnili první velkou šanci už ve 2. minutě zápasu. Obrovská rána Enese Ünala totiž skončila na tyči! Místo vedení pak Getafe prohrávalo, protože jen o chvíli později zasáhl Dakonam v pokutovém území protihráče do obličeje a následoval pokutový kop. Oscar Trejo poslal Soriu na druhou stranu a Rayo vedlo 1:0. Další pohroma stihla Getafe vzápětí, když si Jankto přivodil zranění kolene a musel střídat. Getafe se z těchto událostí nedokázalo otřepat a do konce poločasu nemělo už jediný vážnější moment.

I ve druhém poločase se hrála vyrovnaná partie. Vallecano vstřelilo v 57. minutě druhý gól, ovšem předcházel mu ofsajd a tak byla radost zbytečná. Dvacet minut před koncem vyběhl na trávník i hvězdný Radamel Falcao a zhruba o jedenáct minut později vstřelil premiérový gól v novém dresu. Ještě než se tak stalo se prosadil také Pathé Ciss, který zblízka usměrnil hlavičku do sítě. Obrana Getafe se následně složila a v 81. minutě zvyšoval Falcao na 3:0. Výbornou kolmici mu dal Ciss a zakončení Falcaa bylo precizní.

Hosté mohli v samotném závěru alespoň zkorigovat, ale nařízenou penaltu za faul na Maciase neproměnil Enes Ünal. To byla pro Getafe konečná.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele