11. kolo
28.10.2021 21:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Matheus Cunha (© AFP)

Další ztráta Atlética, tentokráte na půdě Levante

Diego Simeone zažil rozhodně i příjemnější večery. Ve vypjatém zápase dokázalo Levante dvakrát srovnat krok pomocí penalt a připisuje si tak další, těžce vybojovanou remízu. Ani tentokrát tak Atleti nenašli na tento výběr recept a po zisku jediného bodu sestoupili na šestou příčku.

Mistři posledního ligového ročníku rozehráli utkání dle předpokladů, po několika vytvořených šancích se dočkali kýženého efektu a ve dvanácté minutě se hlavičkou prosadil navrátilec Antonie Griezmann. Tomu nejprve nevyšel rohový kop, který skončil na hlavě protihráče, ten však neměl o moc více štěstí a míč odvrátil na nohy Herrerovi. Jeho rána sice byla zblokována, ale opět se dostala na nohy hostů. Filipe následně lobem vyhledal hlavu právě rozběhnutého Griezmanna, který se nemýlil.

Vlna naděje přišla pro domácí fanoušky po nemotorném zákroku Luise Suareze, který ve vlastním vápně nezvládl zpracování míče, ke kterému se už už dostával soupeř. Při snaze o odkopnutí se mu však místo balónu dostal pod nohy Ruben Vezo, kterého nakopl do lýtka a sudí tak odpískal pokutový kop. K nepříliš oblíbené disciplíně Netopýrů se postavil Enis Bardhi, který nekompromisně zamířil do levé strany branky. Týmy tak po ukončení první poloviny odcházely ze hřiště za nerozhodného stavu.

Colchoneros se však nevzdávali a v 76. minutě se na ně podruhé usmálo štěstí. To když se střídající De Paul prohnal poměrně otevřeným středem a průnikovou přihrávkou našel nabíhajícího Cunhu. Tomu se podařilo najít skulinku mezi nohami Fernandeze a Atleti tak mohli opět slavit.

Vyhrocené utkání si vyžádalo i červenou kartu pro trenéra hostí Diega Simeoneho, který po poznámkách směřovaných ke čtvrtému rozhodčímu musel utkání dokoukat mimo lavičku. Z jeho nového stanoviště tak sledoval i nejkontroverznější moment utkání. Ten se zase točil kolem pokutového území Atletica, tentokrát se v jeho území dopustil Renan Lodi hry rukou a rozhodčí se po přezkoumání situace na videu rozhodl dát domácím šanci na nečekaný zvrat.

Po několikaminutové strkanici a rozmluvách, kterým se rozhodčí Pablo Gonzalez snažil marně učinit přítrž, si míč opět připravil Bardhi, který opět velmi chladnokrevně zakončil do pravého dolního rohu a nedal Oblakovi šanci. Utkání završila červená karta Robéra Piera.

Atletům se tak stále nepodařilo navázat na formu z minulé sezóny a ze stadionu Estadi Ciutat si vezou pouze bod.

Autor: Matyáš Kunst / Eurosport.com, Football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele