9. kolo
22.12.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jorge Molina (© AFP)

Atlético prohrálo čtvrtý zápas v řadě, tři body slaví Granada

S obhajobou titulu to pro Atlético Madrid vypadá hodně špatně. Los Colchoneros prohráli i čtvrtý zápas v řadě a rok 2021 zakončí mimo příčky zaručující Ligu mistrů. Nad síly Simeoneho party byla tentokrát Granada, která v domácím prostředí stadionu Nuovo Los Cármenes zvítězila 2:1. "Atleti" sice vedli gólem Félixe, ale obrátku zařídili Machís a Molina.

Trenér Diego Simeone bude mít o vánočních svátcích o čem přemýšlet. Atlético totiž prohrálo čtvrtý zápas LaLigy v řadě a obhajoba titulu se mu výrazně vzdaluje. Přitom madridský celek začal nejlépe jak mohl a už po třech minutách ho poslal do vedení João Félix. Šikovný Portugalec se parádním zpracováním zbavil Sáncheze a pak z hranice šestnáctky křižnou ranou uklidil balón k tyči.

Vedení vydrželo Rojiblancos jen patnáct minut, pak totiž rozjel akci Darwin Machís a jeho fantastická rána ze střední vzdálenosti zapadla k tyči. Atlético pak hrálo svojí typickou hru a před koncem prvního poločasu si mohlo vzít vedení zpátky. Nejprve vyslal technický pokus mimo branku Hermoso a chvíli nato nebyla kvůli útočnému faulu uznána "Atletům" branka. V nastaveném čase pak spálil další loženku Félix a toho mohlo Atlético jenom litovat.

V 62. minutě spalování hostů pokračovalo a Félixovu střelu z velké vzdálenosti zastavila branková konstrukce! O dvě minuty později pak Granada udeřila. Po přihrávce z pravé strany se před Oblakem položil do balónu Jorge Molina a domácí stadion explodoval radostí.

Na vyrovnání mělo Atlético ještě dostatek času, jenomže Granada se dobře bránila a tak trochu dávala hostům ochutnat svojí vlastní medicínu, to je výbornou defenzivu a taktickou vyzrálost. Sedm minut před koncem se Colchoneros přeci jenom dostali do velké šance, ale Ángel Correa z malého vápna trestuhodně přestřelil. Následně to byla ze strany hostů křeč a nepomohlo ani pětiminutové nastavení. Atlético zakončí rok 2021 na pátém místě tabulky s ohromnou ztrátou na vedoucí Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele