2. kolo
23.08.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Erik Lamela (© AFP)

Getafe padlo v nastavení. Sevillu spasil střídající Lamela

Getafe dlouho drželo s favorizovanou Sevillou bezbrankovou remízu a vypadalo to, že si nechá doma aspoň bod. Střídající Erik Lamela ale nesouhlasil a v nastavení rozhodl o těsném vítězství Sevilly.

Getafe se pralo se Sevillou a chtělo napravit poslední nepříliš povedené utkání, v němž prohrálo s Valencií. Na lavičce začal utkání i český reprezentant Jakub Jankto, jenž si prozatím spíš zvyká na život v okolí Madridu. Julenm Lopetegui trochu překvapivě nenechal v základu Erika Lamelu, který se mu minule odvděčil dvěma góly.

Žádná strhující podívaná to ale na Coliseum Alfonso Perez rozhodně nebyla. Spíš se od prvních minut hrál hodně opatrný, pomalejší fotbal. Pozvolna se do šance drápal někdejší obrovský talent Sandro Ramírez, který v Getafe opět hledá svou ztracenou formu. Aktivní sice byl dostatečně, přesný ale nikoli.

Sevilla se směrem dopředu taky moc nenadřela a její první větší šance se zrodila spíš z náhody. Suso vybojoval balon, který naservíroval na Alejandra Gómeze. Ten centroval před bránu na zadní tyč, kam doklouzával obránce Jules Koundé. Jen pár centimetrů ho dělilo od první trefy.

V nastaveném čase první půle se Getafe vehementně dožadovalo odpískání penalty po domnělé ruce stopera Diega Carlose, jenže sudí Sánchez ani VAR přestupek nezaznamenali. Do druhé půle už se vrhli jak Rakitić s Lamelou, tak i Jakub Jankto v dresu domácích.

Seville zoufale nevycházela finální fáze a Youssef En-Nesyri často na míč nedosáhl jen o malý kousek. Obvyklého snajpra málem zastoupil stoper Diego Carlos. Mohutný obránce se dvacet minut před koncem utkání snesl z hůry a hlavičkoval po rohovém kopu pod břevno. Tam se ale na poslední chvíli vymrštil i brankář Davide Soria a jeho zakončení odrazil mimo!

Osm minut před koncem se Seville povedlo skórovat, když se do šance prodral En-Nesyri, jenže sudí s pomocí VARu jeho branku odvolal. Zkušený útočník se totiž dostal za ofsajdovou linii. Přece jen se ale Sevilla dočkala. V samém závěru, psala se třetí minuta nastavení, se Rafa Mir dostal do zakončení a napálil tyč. Od ní se balon vrátil k nohám Erika Lamely a ten se stal zachráncem Lopeteguiho týmu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele