8. kolo
03.10.2021 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Rozjetý Real Sociedad jen remizoval 1:1 na hřišti posledního Getafe.

První poločas příliš vzruchu nenabídl, nicméně ve 40. minutě se z ojedinělé akce dostali do vedení domácí po trefě Ramíreze. Hosté se v druhé půli tlačili za vyrovnáním a v 68. minutě se dočkali, když se po centru prosadil Oyarzabal. Přestože ještě zbýval dostatek času, ani jedno z mužstev se už do větší šance nedostalo a oba soupeři se rozešli smírně 1:1. Baskové tak nevyužili možnosti jít do čela tabulky a zůstávají na třetí pozici. Pro Getafe znamenala tato remíza první bod v sezóně (!) a po osmi kolech je přirozeně na posledním místě La Ligy.

Úvod zápasu se nesl spíše v duchu taktického vyčkávání bez náznaku šance. V 8. minutě žádalo Getafe pokutový kop, ale sudí Figueroa usoudil, že souboj ve vápně byl vzájemný a penaltu nepískl. O osm minut později se do úniku řítili domácí a jen skvělý návrat Navarra odvrátil hrozící nebezpečí.

Zhruba od 20. minuty se hosté ujali kormidla a vytvořili si slušné příležitosti. Tu největší spálil útočník Lobete, který byl na konci rychlého brejku. Po přihrávce Oyarzabala ale netrefil prázdnou branku! Otřepané "nedáš, dostaneš" se ukázalo ve 40. minutě, kdy se do vedení překvapivě dostalo domácí Getafe. Po chybě hostů ve středu hřiště vyslal Aleňá do samostatného nájezdu Sandra Ramíreze, který s notnou dávkou štěstí překonal domácího Soriu.

Po přestávce ale hosté začali lépe a přehrávali poslední celek tabulky. V 56. minutě střílel nebezpečně Merino, ale Soria zůstal pozorný. V 62. minutě zahrával domácí Ramírez přímý kop a jen těsně minul horní růžek branky. O šest minut později ale udeřilo na druhé straně, kdy srovnal skóre hostující Oyrzabal. Gorosabel z pravé strany odcentroval a špatně hlídaný Oyarzabal z blízka překonal domácího gólmana Soriu. Oba trenéři následně prostřídali unavené hráče a hnali své svěřence za vítězstvím. Ani jeden z týmů si ale dlouhý čas nedokázal vytvořit větší příležitost ke skórování. Až v 91. minutě pálil z menšího úhlu hostující Isak, ale Soria si přední tyč pohlídal. Utkání tak skončilo překvapivou ale zaslouženou dělbou bodů.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V minulém kole vyhrál Alavés 1. zápas v této sezoně. Snad si na něj Getafe ještě počká. Ten kurz je neskutečný 3,57-2,99-2,22. Max. 1,75 by odpovídalo.

Reagovat
smazaný uživatel

2,23, jen si dělej píču bukwico , i na tebe dojde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele