23. kolo
04.02.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Getafe vyhrálo v novém roce už třetí zápas, tentokrát zdolalo Levante

Hráči Getafe dál stoupají tabulkou. V páteční předehrávce bez problému skolili Levante 3:0 a lví podíl na tom měl dvougólový Enes Ünal. Konečnou podobu výsledku dal v páté minutě nastavení třetím gólem Carles Aleňá. Ve druhém poločase se dostal na trávník i Jakub Jankto.

Po velmi špatném vstupu do sezony se Getafe konečně rozjíždí a potvrdilo to i v pátečním duelu. Domácím Azulones stačilo pouhých 40 sekund na vstřelení prvního gólu, který vsítil po rohovém kopu hlavičkující Enes Ünal. Brankář Aitor Fernández zůstal stát jako přikovaný na brankové čáře a na přesně mířenou hlavičku k tyči neměl nárok.

Hosté pak převážili držení balónu na svojí stranu, ovšem to bylo z jejich strany vše. Ve 29. minutě obstaral Enes Ünal další branku, když na hranici šestnáctky převzal přihrávku, rychle se s balónem otočil a přízemní ranou zvýšil na 2:0. Krátce nato přestřelil branku Damian Suárez a s valencijským celek to nevypadalo dobře.

Nutno podotknout, že Levante mělo také smůlu v koncovce. Pět minut před přestávkou pálil z malého vápna do tyče De Frutos, čímž vlastně připravil hosty o důležitý kontaktní gól. Getafe si bylo vědomo faktu, že třetí gól bude takřka na sto procent znamenat definitivum, jenomže se ho dlouho nedařilo vstřelit. Olivera v zajímavé šanci těsně minul a věci se děly i na druhé straně.

Čtvrthodinu před koncem vytěsnil Melerovu hlavičku nad břevno brankář Soría a Getafe dál drželo čistý štít. To už byl na hřišti i český záložník Jakub Jankto, který v 77. minutě přihrával do ofsajdu skórujícímu Mayoralovi. Branka pochopitelně neplatila, avšak Azulones se třetího gólu přeci jen dočkali. Až v páté minutě nastavení posunul Mayoral balón na Carlese Aleňu, jenž skrze obránce vyslal přízemní střelu neomylně k tyči.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele